DKKA logo

Dupla siker a Gepárdoknál

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

2. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-11-18

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Újvárosi Szelek

Eredmény:

55 : 36

Negyedek:

7 : 10, 19 : 2, Büntetők: 4 : 4, 17 : 17, 8 : 3

Edzői értékelés:

Végre mi is bekapcsolódhattunk a kenguru bajnokságba, ugyanis kis csapatunk kiegészült. A 2. fordulóban első ellenfelünk a Dunaújváros volt. Jó alkatú lányokkal és fürge fiúkkal találtuk magunkat szembe.

A kezdeti megilletődés után sikerült kosarakat is szereznünk, azonban a 23-as magas leányzó ellenszerét nem sikerült alkalmazni, sorra szedte le a lepattanókat, ám mi fel sem ugrottunk érte. Viszont itt 5 emberünkből 4 tudott pontot szerezni.

A második ötösünk aztán lehengerelte az ellenfelet. Jó védekezéssel, labdaszerzésekkel, átadásokkal és szép befejezésekkel 19-2-re nyertük ezt a negyedet. Öröm volt nézni! 4 büntetőt dobtunk be, így 30-16-ról fordulhattunk.

A harmadik negyedben Bence percei következtek, fantasztikusan játszottál, okosan támadtál, agresszíven támadtad a gyűrűt, volt, hogy faulttal együtt dobtad be, és a büntetőket is sikeresen értékesítetted. Végre kijött belőled az, amit technikailag már tudsz, szerencsére a játékod már a vérmérsékletedet is tükrözte! Sajnos emellett védekezésben kicsit kiengedtünk, de Zéti alkalmas partnere volt Bencének, főleg a befutásokban és átadásokban, Tajti Marci megszerezte élete első kosármeccsének első kosarát, és Jákli Marci is feltalálta magát védekezésben (ne felejtsük el az első negyedben szerzett kosaradat sem!) Ervin ugyan „csak” a félidei büntetőből szerzett pontot(értékes pontot!), de harcosan védekezett, és egy percre sem hagyta magára társait!

Következett az utolsó negyed, ahol kicsit fáradtabban, de Döme és Atti folytatta a második játékrészben megkezdett folyamatot: Atti villámgyors labdafelhozatal után pontos befejezésekkel szerzett kosarat, Döme is hozzátette a magáét, valamint a Levi-Atti-Döme hármas kiválóan játszotta mind az alapvonali bedobás.szituációt, mind pedig az ötszög játék alapjait. Zoli sem illetődött meg, holott ő is élete első teljes mérkőzését játszotta, megtalálta az embert, segítette a többiek munkáját, nem lehet panasz a hozzáállására, rátermettségére. Bogi kicsit bátortalan volt, de úgy gondolom, ez a kezdeti ijedtség volt csak, reméljük, legközelebb több szerephez jutsz a jó alkatoddal.

Ellenfelünknek köszönjük a sportszerű játékot! Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Biczó Bence

15

Király Attila

13

Sándor Döme

12

Szabó Zétény

5

Tajti Marcell

3

Jákli Marcell

3

Csurgai-Horváth Levente

3

Farkas Ervin

1

Tóth Boglárka

 

Szabó Zoltán

 
   

Csapatok:

FAK Balatoni Polipok – DKKA Gepárdok

Eredmény:

25 : 62

Negyedek:

5 : 6, 2 : 21, Büntetők: 1 : 6, 8 : 14, 9 : 15

Edzői értékelés:

Második meccsünket pihenő után kezdtük a Balatonfűzfő ellen. Megnéztük őket, gyors és ügyes vegyes csapattal volt dolgunk. Erre a meccsre megérkezett Doni is, így legalább az egyik negyedben volt cserénk, pihenési lehetőség. Ez az első játékrészben adatott meg. Bence-Zéti-Doni-J.Marci-Ervin lépett pályára a szoros első negyedben. A 7-es kislányt több-kevesebb sikerrel tudta védeni Zéti, de támadásban Ő, Bence és Doni talált be. Itt cseréltem be Bogit, aki jól védekezett, de még mindig szerényen vett részt a támadásokban.

A második ötösünk – az előző meccshez hasonlóan – szinte esélyt sem hagyott az ellenfélnek. Remek szoros emberfogással, egész pályán keményen védekezve nehezítettük meg a dolgukat, hogy aztán hibára kényszerítve oldalbedobásból, avagy szerzett labdából azonnal gyorsindítást tudjunk végrehajtani – egy jelenet nagyon megmaradt bennem, amikor is a félpályánál szerzett labdából, 3 átadással, a végén kapott labdából gyönyörűen fejeztük be a támadást-gratulálok Nektek! Szintén Atti-Döme-Levi trió dominált, de Zoli és Tajti Marci ugyancsak fontos szerepet töltöttek be, hiszen az egész játékrészben összesen 2 pontot kaptunk. A büntetőkből most 6 ment be, jó technikával.

Fordulás után végre Ervin is szerzett mezőny kosarakat, Doni, Bence és Zéti szintén. J. Marcinak és Boginak most nem sikerült, de ez nem ad okot elkeseredésre, a rátok bízott feladatot megoldottátok. Az utolsó negyedben elfáradtunk, főleg védekezésben, kaptunk pár könnyű kosarat-ebben is kell még fejlődni, fejben nem szabad elfáradni, feladni egészen a lefújásig. Ezen, és a többi előforduló hibán dolgozunk tovább, de hihetetlen évkezdés volt, köszönöm Nektek ezt a napot. Gratulálok a csapat minden tagjának! Irány tovább, hajrá a következő forduló(k)ban is!

Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Király Attila

17

Sándor Döme

16

Biczó Bence

7

Muhadri Liridon

7

Szabó Zétény

5

Farkas Ervin

4

Tajti Marcell

3

Csurgai-Horváth Levente

3

Tóth Boglárka

 

Szabó Zoltán

 

Jákli Marcell

 

Edző:

Tóthné Deme Dóra

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!