Egészségnapra látogattak kosarasaink

A megyehatárhoz közel, de már Veszprém megyében, nagyszabású egészségnapon vettek részt Csetényben, a Vámbéry Ármin Általános Iskolában a TLI-Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia kosarasai, valamint a Fehérvár KC fiatal kézilabdázói, ezúttal Zsenits Bendegúz, Adegbite Dennis, Szemenyei Anna, Szendrey Viktória és Boldizsár Bianka. Nem ez volt a két, élvonalbeli egyesület első, közös fellépése, a közelmúltban Székesfehérváron, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban tartottak élménybeszámolót és rendhagyó testnevelés órát, szintén nagy sikerrel.

Ezúttal, Csetényben negyedik alkalommal került sor az iskola tornatermében bonyolított egészségnapra, a Diabétesz Világnapjához kapcsolódva. A programban 160 tanuló vett részt, a helyi szervezők a vércukorszint mérése után egészséges reggelit biztosítottak minden tanuló számára, majd  játékos feladatokon keresztül ismertették meg a nebulókat a cukorbetegség megelőzésének lehetőségeivel, valamint az egészséges táplálkozás és testmozgás előnyeivel.

A rendezők minden esztendőben meghívnak ismert sportolókat, ezúttal a fehérvári kosárlabdázókra és kézilabdázókat esett a választásuk. A bemelegítést Adegbite Dennis vezényelte, az élménybeszámoló után közös sportolásra is sor került, a kosárlabdázók a gyűrűbe juttatták a labdát, a kézilabdázók pedig a tornaterem falára festett kapura szórták a gólokat. A kosarasok két, dedikált pólót, valamint tapsolókat, a kézisek is a felnőtt együttes által aláírt dresszt, valamint csapatképet és a klub emblémájával ellátott bögréket ajándékoztak a csetényieknek.

A tanulók a rendezvény végén kék élőkört alkottak, ezzel is jelezve a világnaphoz való csatlakozásukat.