Egy győzelem-egy vereség Monoron

A serdülő B és a tini csapat tagjaiból álló 2001-2002-s csapatunk a hétvégén Monoron játszott a Monor SE és a PSZSE Kisördögök csapatával az első négybe kerülésért.

Ehhez azonban két mérkőzést kellett volna nyerni.

Az előzetes kiírással szemben a BKGDSE nem jelent meg a fordulón, így a három csapat körmérkőzést játszott.

A Monor SE ellen kezdtünk. Sajnos, elég harmatosan. Többen fejben az autóbuszban maradtak, mind  támadásban, mind védekezésben folyamatosan lekéstünk mindenről. Így a fizikálisan nálunk jóval erősebb ellenfelünk a második negyed közepén már 15 ponttal vezetett. Hogy felébredjünk, kimentünk egészpályás letámadásra, de ezzel sem sikerült fordítani. Bár a helyzetek már megvoltak, de a befejezésben rendszerint hibáztunk. A büntetőinket 44%-ban (12/27) értékesítettük, a mezőny százalékunk értékelhetetlen volt.

Monor SE – DKKA 49:30 (12:6, 19:9, 7:10, 11:5)

Reizer A -, Ács I. 6, Sipos V. 6, Bucskó D. -, Boros L. 6, Cs.: Németh B. 1, Bozóti -, Füzy Cs. -, Máthé N. -, Tamás J. 1, Horváth D. 6, Ehmann D. 4,

Edző: Salamon E. Bekő Zs.

Lehet, hogy a feljutás tétje is nyomasztotta a lányainkat, mert ezen a mérkőzésen már egy egészen más csapatot láthattak a közben megérkező szurkoló szülők. Közvetlen a monori csapattól elszenvedett veréség után egyből pályára kellett lépni a PSZSE csapata ellen, amely egy jól megtermett fiú csapat volt. Itt azonban mindent látni lehetett, amit az előző mérkőzésen hiányoltam. Kemény, agresszív védekezés, parádés indítások, szép passzok, befutások, látványos egy-egy elleni megoldások. Csupán a harmadik negyedben volt egy kis megtorpanás, de a végére ezt is kijavítottuk.

PSZSE Kisördögök – DKKA 45 : 65 (8:21, 14:17, 10:6, 13:21)

Ács I. 6, Sipos V. 4, Bucskó D. 1, Vas B. 10, Tőke 11, Cs.: Boros L. 10, Reizer A -, Németh B. 7, Füzy Cs.-, Tamás J. 12, Horváth D. 2, Ehmann 2,

Edző: Salamon E. Bekő Zs.

Az ezen a hétvégén elért eredményünkkel a csoport 5-8 helyérét játszhatunk az utolsó fordulóban.