ELHUNYT FAZEKAS ERVIN

Elhunyt Fazekas Ervin „Pro Civitate” díjas fehérvári kosárlabdázó, aki az utánpótlás-nevelésben vállalt áldozatos munkát és évtizedeken keresztül végzett sportszervezői tevékenységet. A kosárlabdázóként, edzőként, sportvezetőként, játékvezetőként és sportújságíróként is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Fazekas Ervin 1931-ben született Székesfehérváron.
Fazekas Ervin a város kosárlabdasportjának szentelte életét. A MÁV Előre csapatában játszott, és edzői pályafutását is ott kezdte az 1950-es években. Az 50-es esztendők elején részt vett több székesfehérvári és megyei csapat létrehozásában is.
1949-ben tett játékvezetői vizsgát és 1967 és 1983 között a Székesfehérvári Városi Sportiskola fiú kosárlabda utánpótlását irányította, és évtizedekig a megyei, majd a Székesfehérvári Városi Kosárlabda Szövetség elnöke volt. A városi bajnokságon kívül szervezte és irányította a Városi Diákolimpia versenyeit. Emellett a Nemzeti Sport és a Magyar Távirati Iroda tudósítójaként is dolgozott.
Fazekas Ervin szövetségi és edzői munkájáért számos elismerésben részesült. Szorgalmas, kitartó, megbízható ember volt, aki sok évtizeden át egyetlen ügyért dolgozott. A hozzá hasonlók nélkül a magyar sportélet nem lenne olyan, amilyen. Emlékét megőrizzük, a város közössége osztozik a család gyászában.
 
Forrás: székesfehérvár.hu