Utánpótlás beharangozó

Elkezdik a rájátszást a kadett fiúk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Junior A- és a serdülő leány csapataink is pályára lépnek. Ismét házi fordulót rendezünk a Kenguruknál.

Folytatódik a rájátszás junior fiú együttesünk számára. Gáll Dominik tanítványai legutóbb hazai pályán verték a ZTE-t, ami a zalaiak addigi Fehér csoportos szereplése miatt nagy skalpnak számított. A srácok azóta készülhettek a visszavágásra az ASE ellen. Pakson a nyitómeccsen fájó vereséget szenvedtek, így nem meglepő, hogy vasárnapra abból a mérkőzésből készültek leginkább.

Készültek, ahogy tudtak – bár betegség, síelés és a felnőtt csapat feltöltése miatt akadtak hiányzók – árulta el Gáll Dominik, aki azt szeretné, hogy a Pakson elkövetett hibákból minél kevesebb ismétlődjön meg. A szakember bízik a hazai pálya előnyében is, ahol mindig stabilabb, jobb teljesítményre képes a csapat. Mint mondta, a fiúk adott esetben az egymás elleni eredményre is figyelni fognak, de az első és legfontosabb a győzelem megszerzése lenne.

Dávid Kornél KA – Atomerőmű SE

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 14:30

Leány junior csapatunk a regionális csoportja megnyerését követően immáron az elődöntőben szerepel, a kvartett negyedikje, a VESC ellen. Az alapszakasz során oda-vissza nagy különbséggel verték a lányok a veszprémieket, így komoly meglepetés lenne, ha nem fejeződne be két mérkőzésen a párharc.

Bukics Zsolt vezetőedző a napokban értékelte az alapszakaszt és tekintett előre a rájátszásra. Az interjú itt olvasható el.

Dávid Kornél KA – VESC

MKOSZ Edzőközpont, szombat 14:30

Pécsett kezdi a rájátszást fiú kadett csapatunk, amely a Fehér B-csoportba kapott besorolást. A PVSK NKA a C-jelű nyolcasban szerepelt a főtáblán, és ott a harmadik helyen végzett 8/6-os mutatóval. Együttesünk egy hosszabb szünet után lép ismét pályára, de a csapat nagyobbik része testközelből tapasztalta meg az európai élmezőnyt a Szent István Kupán.

Az ottani tapasztalatokat remélhetőleg át tudjuk ültetni a saját bajnokságunkba is – vélekedett Blahó Barnabás a pécsi túra előtt. Mint mondta, egyelőre nincs értelme az erőviszonyokkal foglalkozni, hiszen 6 új csapat került a csoportunkba. Nagyon kemény meccsek várnak ránk, de mindenki ellen a győzelem a csapat célja – mondta.

PVSK NKA – Dávid Kornél KA

Pécs, szombat 18:00

Fordulót rendeznek a serdülő lányoknál, a Főtáblán és a regionális bajnokságban is. A-csapatunk a selejtező alsóházába kapott besorolást, és a felsőgödi fordulóban a Gödi Gólyák, a Csata DSE/B és a Vasas Akadémia/B csapataival mérkőzik meg a szombat-vasárnapi fordulóban.

Három lényegében ismeretlen ellenfélről van szó – vette át a szót a lányok vezetőedzője, Boda István. Reálisan a Csata erős, a Vasas nagy kérdőjel, és talán a hazai Göd ellen lehetnek győzelmi esélyeink – mondta el. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy eddig az alsóházban gyengébb ellenfelekkel játszottak, és most kiderül, hogy az erősebb riválisok ellen mire megyünk. Hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy a lányok pozitív élményekkel gazdagodjanak, és jól érezzék magukat a pályán.

A DKKA mérkőzései (Göd, szombat-vasárnap):

szombat 13:00 – Gödi SE Gólyák – Dávid Kornél KA

vasárnap 13:00 – Dávid Kornél KA – Csata DSE/B

vasárnap 15:30 – Vasas Akadémia/B – Dávid Kornél KA

Serdülő leány B-csapatunk szombaton Veszprémben lép pályára, először a VESC, majd az Uni Győr NKA/B ellen. Frindt Nikolett, a csapat edzője elmondta: a legfontosabb, hogy a lányok rutint szerezzenek és éljenek a játéklehetőséggel, amit mindenki meg fog kapni.

A DKKA mérkőzései (Veszprém, szombat):

10:00 – Dávid Kornél KA/B – VESC
12:00 – Uni Győr NKA/B – Dávid Kornél KA/B

Kenguru forduló is lesz a hétvégén. Szombat délelőtt a Tóparti Gimnáziumban DKKA-s házi csoportmérkőzéseket rendezünk a Darazsak, a Vezérek és az Ördögök között. A B-csoportban az Ugrómókusok lesz érdekelt, az E-ben a Tigrisek, az F-ben a Zsiráfok, a G-ben pedig a Flamingók.

A-csoport (Tóparti Gimnázium, szombat):

9:00 – DKKA Darazsak – DKKA Vezérek

10:30 – DKKA Vezérek – DKKA Ördögök

12:00 – DKKA Ördögök – DKKA Darazsak

B-csoport (Tóparti Gimnázium, szombat):

13:30 – Alba Fehérvár Cápák – DKKA Ugrómókusok

15:00 – DKKA Ugrómókusok – Alba Fehérvár Kenguruk

E-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap):

10:00 – DKKA Tigrisek – VUKE Farkasok

13:00 – AF-Velencei Csukák – DKKA Tigrisek

F-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, szombat):

12:00 – DKKA Zsiráfok – Alba Fehérvár Oroszlánok

15:00 – vereség esetén

16:30 – győzelem esetén

G-csoport (Veszprém, vasárnap):

10:30 – DKKA Flamingók – VUKE Medvék

12:00 – vereség esetén

13:30 – győzelem esetén

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!