I. Gepárd próbatétel

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

1. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár 

Terem:

Németh László Általános Iskola

Dátum:

2016-10-29

Csapatok:

Veszprémi UKE – DKKA Gepárdok

Eredmény:

68 : 30

Negyedek:

16 : 8, 15 : 8, 16 : 6, 21 : 8

Edzői értékelés:

Újdonsült csapatunk létszáma korántsem volt teljes, hiszen a fordulón 4-en nem tudtak ott lenni, ketten pedig csak az első mérkőzésen.

Itt bele is csaptunk a lecsóba, a tavalyi régiós bajnokság dobogós csapatával, a Veszprémmel. Volt megilletődés, izgulás és minden, ami ilyenkor lenni szokott. Az emberünket úgy-ahogy megtaláltuk, de inkább faultosan, mintsem tisztán szereltük. Gyorsaságban nem voltunk hátrányban, ám fejben igen. Lekéstünk a védekezésben, a lepattanókat pedig nem is kellett számolni, hiszen szinte nem is szedtünk. A szándék és akarat megvolt, ám mivel a 90%-nak élete első kosárlabda mérkőzése volt, így sok mindenre kellett figyelni, mindig valami elmaradt.

Ha labdát szereztünk és megindultunk, több kétszerindulást csináltunk, vagy elléptük, így az ellenfél ajándék támadásokat kapott. A félidei büntetők ramatyul sikerültek, kettőt tudtunk értékesíteni.

A második félidőben a kapott pontok száma megnőtt, a dobottaké stagnált. Nincs ezzel semmi baj, de az emberfogásos védekezést nem igazán tudtuk elsőre értelmezni, támadásból védekezésbe vissza nehezen kapcsoltunk át. Az utolsó negyedben láttam olyan küzdést a labdáért, amit szeretnék a továbbiakban, Csongi szedett sok lepattanót, amit visszatéve faultokat harcolt ki és büntetőket dobhatott. Pontszerzésben K. Marci, Döme és Andris remekelt, ők vitték a hátukon a csapatot, Roli és Atti pedig jó passzokat adtak, segítve a kosárszerzést. A pályára lépő játékosok (Gergő, J. Marci, B. Bence, Zsombi is megtettek minden tőlük telhetőt. Az eredménnyel semmi probléma, ez egy ilyen szintkülönbséges mérkőzés volt.

Ellenfelünknek gratulálunk.

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

7

Pásti András

6

Kiss Marcell

6

Király Attila

4

Varga Csongor

3

Repka Roland

2

Hézl László

1

Kinorányi Bálint

1

Hajnics Gergely

 

Zsilovics Zsombor

 

Jákli Marcell

 

Biczó Bence

 
   

Dátum:

2016-10-29

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Újvárosi Szelek

Eredmény:

35 : 36

Negyedek:

4 : 8, 14 : 10, 0 : 12, 17 : 6

Edzői értékelés:

Pihenő után következett a nap második mérkőzése, a hasonló játékerőt képviselő Dunaújvárossal.

Két gyors kosár után időt is kellett kérnem, hiszen hiába pihentünk és tisztáztuk a fejeket az öltözőben, gyors és tiszta ziccereket kaptunk, védekezés sehol, támadásban bátortalanság volt. Ugyan nem nagy mértékben, de megindult a pontszerzés Attinak és Lacinak köszönhetően, így mínusz 4-ről vártuk a második negyedet.

Ott aztán megilletődtek az újvárosiak: oroszlánként küzdöttünk minden labdáért, öröm volt nézni, ahogy Zsombi és Csongi szint egymás elől halásszák el a lepattanókat, Döme és Bálint pedig ezekből indulva szép ziccereket dobtak, avagy visszaszedett támadólepattanó után büntették az álmos ellenfelet. Gyönyörű negyedet produkáltatok! A büntetők ismét 2-re sikeredtek… Egálról fordultunk.

Aztán csend… vagy áramszünet… vagy fáradtság… Nevezhetjük akárminek, 0 dobott ponttal és 12 kapottal zártuk a harmadik játékrészt, sajnos Kiss Marci nem tudta hozni az előző meccsen produkált szép pontjait, a többiek pedig csak futottak az eredmény után. Ezt nevezhetjük holtpontnak is.

Az utolsó játékrészben próbálkoztunk. De nagyon. a 12 pontos hátrányból 11-re tudtuk feltornászni magunkat, ami sajnos kevés volt. Érdekesség, hogy bár mentünk előre teljes gőzzel (és sok lépéshibával…), abból faultot is tudtunk kiharcolni, többnyire dobás közben, a 14 megítélt büntetőből 5-öt (!) dobtunk be. Nem ezen ment el, de megkönnyítettük volna az életünket, ha csak a felét értékesítjük. Elfáradtunk, gondolkodásban és a végére fizikálisan is, oda-odacsaptunk, amiből többször jöhettek ők, labdakezelési hibákkal ajándékoztuk meg őket, de végre azt láttam ezen a meccsen, amit az előző végén és amit szeretnék rendszeresíteni: küzdést, akarást, hajtást, hogy egymásért harcoltok a pályán minden egyes labdáért. És a védekezés…

Ha nincs az a kapott 12 pont… mert a 0 pontnak sem örültem, de a kapottaknak még úgyse. Ha az a volna ne lett volna… Elfelejtjük az egy pontos hátrányt, játszunk még velük biztos és akkor visszavághatunk odafigyeléssel, technikai elemek gyakorlásával- illetve ami ebből a napból meg kell, hogy maradjon: csapatnak lenni, küzdeni-hajtani amíg csak bírunk. Köszönöm a gyerekeknek az örömteli pillanatokat, szülőknek a türelmet és a szurkolást.

Ellenfelünknek gratulálunk.

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Kinorányi Bálint

10

Varga Csongor

9

Sándor Döme

9

Király Attila

3

Hézl László

2

Zsilovics Zsombor

2

Kiss Marcell

 

Hajnics Gergely

 

Csikós Bence

 

Repka Roland

 

Biczó Bence

 

Pásti András

 

Edző:

Deme Dóra