Első -hagyományteremtő- OPEN DAY a DKKA-nál!

Június 9-én szombaton tartotta a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia az első, remek hangulatú nyílt napját az MKOSZ csarnokban.

Az Open Day-re bárki jelentkezhetett, aki kedvet érzett magában egy színvonalas edzésen részt venni, vagy csak szívesen kipróbálta volna a sportágat.

Vegyesen jöttek lányok/ fiúk, régóta kosárlabdázók, teljesen kezdők, fehérváriak és vidékiek is.

A nap folyamán az Akadémia edzői Dávid Kornél és Matt Donnard irányítása alatt jól megmozgatták a fiatalokat.

Matt Donnard-DKKA Tehetség program vezető-edző:

„Reggel egy közös bemelegítéssel kezdtünk, utána állapotfelmérés következett Mészáros Áron erőnléti edzőnkkel (melynek eredményéről az Akadémiánál lehet majd érdeklődni).

A délelőtti edzésen a dobásoké volt a főszerep, majd 1:1 feladatokkal folytattuk. Délután 2:2; 3:3, 4:4 és sok játék volt, dobóversenyekkel.

Örülök, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, mindig élmény egy új projektbe belevágni. Remélem, ezáltal minél több gyerekkel sikerül megszerettetni a kosárlabdát!”

Dávid Kornél-DKKA Alapító: 

„Az idő rövidsége miatt nem számítottunk sok jelentkezőre, ennek ellenére minden palánknál folyt a munka és a 25 gyerek kellemesen elfáradva térhetet haza.

A nagyarányú részvétel remek visszajelzés számunkra. Szépen dolgoztak, ügyesek voltak, remélem, jól érezték magukat, hiszen ez számunkra  a legfontosabb.

Jövő szombaton,június 16-án várunk mindenkit újra szeretettel az MKOSZ csarnokban ugyanebben az időben! ”

Matus Gábor DKKA ügyvezető:

„A DKKA alapítása óta az a célunk, hogy az  Alba-Fehervár/Albacomp felnőtt csapatának neveljünk ki játékosokat. Ehhez minden segítséget megadunk a nálunk sportoló gyerekeknek.

Ugyan nem lehet mindenkiből NB1-es játékos, de lehetőséget adunk, hogy sportszerető, egészséges felnőttek váljanak belőlük. Ennek érdekeben hajtottuk végre az utóbbi években Székesfehérvár városának, és az MKOSZ támogatásának köszönhetően az iskolai tornatermek felújítását, így az infrastrukturális lehetőségeink jelentősen javultak.

Minden olyan újdonságot igyekszünk kipróbálni – ahogy a nyílt napot is -, hogy céljaink és a gyerekek, szülők céljai megvalósuljanak.

A várható programokról az Akadémia honlapján és Facebook oldalán lehet tájékozódni!

Amit már biztosan tudunk:az a jövő heti Open Day, a júniusi heti háromszor tartandó nyílt edzések Matt Donnarddal és az iskola utáni edző- és napközis táborok.