DKKA évnyitó

Évnyitót tartott a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

Petz Gábor

Petz Gábor

Hétfő délután megtelt az MKOSZ Edzőközpont pályája és lelátója is. Összesen huszonegy csapat játékosait és edzőit köszönthettük ünnepi keretek között, az U9-es korosztálytól a felnőttekig. Örömteli, hogy több olyan kosárlabdázó is kifuthatott a parkettre, aki játékosként a felnőtt, edzőként pedig valamelyik utánpótlás együttest erősíti.

Akadémiánk alapítója, Dávid Kornél beszédében kiemelte: az intézmény 22. évében újabb kihívások állnak előttünk, akár egyéni, akár csapat szinten. Kornél fontosnak tartotta, hogy mindenki tűzzön ki maga elé célt, amiért küzdhet a sportban és a tanulásban egyaránt. A DKKA minden segítséget meg fog adni a helytálláshoz – emelte ki. Alapítónk azt kérte a megjelent szülőktől, hogy támogassák, adjanak önbizalmat a gyerekeknek.

A DKKA Tanácsadó Testületének elnöke reményét fejezte ki, hogy nagyjából másfél év múlva átadhatjuk az Akadémia új sportcsarnokát, hogy a saját otthonunkban készülhessünk a mérkőzésekre. Balsay István elmondta: a kosárlabda csapatsportág, ami erőnlét és akaraterő fejlesztésre, gondolkodásra, a másik hibáinak kijavítására és az edzői, játékvezetői döntések elfogadására késztet – azaz olyan dolgokra, amivel egy kosárlabdázó a való életben is megállja a helyét.

A szezonnyitó beszédeket követően közös csatakiáltással teszteltük az edzőközpont falait, majd minden korosztály összeállt egy-egy csapatfotóra.