DKKA évnyitó

Évnyitót tartott a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Hétfő délután megtelt az MKOSZ Edzőközpont pályája és lelátója is. Összesen huszonegy csapat játékosait és edzőit köszönthettük ünnepi keretek között, az U9-es korosztálytól a felnőttekig. Örömteli, hogy több olyan kosárlabdázó is kifuthatott a parkettre, aki játékosként a felnőtt, edzőként pedig valamelyik utánpótlás együttest erősíti.

Akadémiánk alapítója, Dávid Kornél beszédében kiemelte: az intézmény 22. évében újabb kihívások állnak előttünk, akár egyéni, akár csapat szinten. Kornél fontosnak tartotta, hogy mindenki tűzzön ki maga elé célt, amiért küzdhet a sportban és a tanulásban egyaránt. A DKKA minden segítséget meg fog adni a helytálláshoz – emelte ki. Alapítónk azt kérte a megjelent szülőktől, hogy támogassák, adjanak önbizalmat a gyerekeknek.

A DKKA Tanácsadó Testületének elnöke reményét fejezte ki, hogy nagyjából másfél év múlva átadhatjuk az Akadémia új sportcsarnokát, hogy a saját otthonunkban készülhessünk a mérkőzésekre. Balsay István elmondta: a kosárlabda csapatsportág, ami erőnlét és akaraterő fejlesztésre, gondolkodásra, a másik hibáinak kijavítására és az edzői, játékvezetői döntések elfogadására késztet – azaz olyan dolgokra, amivel egy kosárlabdázó a való életben is megállja a helyét.

A szezonnyitó beszédeket követően közös csatakiáltással teszteltük az edzőközpont falait, majd minden korosztály összeállt egy-egy csapatfotóra.