Évzárót tartott az akadémia

 

Sorversenyekkel és megszokott, egymás közötti játékkal zárta a 2016-os esztendőt – ezúttal december 22-én, csütörtökön délután – a Gáz utcai csarnokban a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, valamint az Alba Fehérvár utánpótlása. A hagyományokhoz híven ezúttal is Dávid László, a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a DKKA sportolóit, valamint családtagjaikat, a DKKA edzőit, továbbá azt a több mint 500 nebulót, akik nem csak egymással viaskodtak a parketten, hanem megmérkőztek a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában is nagyszerűen szereplő Alba Fehérvár felnőtt kosarasaival. ­

– A karácsonyi ünnepség hagyomány az akadémiánknál, ez azért is fontos, mert egy pillanatra megálltok és arra gondoltok, hogy milyen sok feladatot oldottatok meg a lassan mögöttünk hagyott, rendkívül eredményes esztendő folyamán. Edzésben voltatok végig, szép eredményeket értetek el. Öröm nézni, hogy ilyen sokan sportoltok, a kosárlabda fontos szerepet tölt be az életetekben – jegyezte Dávid László, a névadó édesapja.

Aztán Mészáros Attila, Székesfehérvár sportot is felügyelő alpolgármestere lépett a mikrofonhoz.

–          ­ A város számára nagyon fontos a sport, az egészséges életmód. A felnőtt együttesek mellett nagy jelentőséggel bírnak az utánpótlásképző műhelyek is, amelyek a sport alapjait jelentik városunkban. ­ Szeretném köszönetemet kifejezte a kluboknak, hogy több száz fiatalnak biztosítanak rendszeres sportolási lehetőséget, valamint a szülőknek, akik nagy segítséget nyújtanak abban, hogy gyermekeik sportolhassanak – közölte Mészáros Attila.

Játékos sorversenyek következtek, akadémiánk mindegyik korosztályos együttese pályára lépett, különböző sorversenyeken bizonyíthatták ügyességüket, természetesen mindegyik játéknál a labda volt a főszereplő. Mindegyik csapatban felbukkantak az NB I­-es együttes tagjai, a sorsolásnál pedig talán az sem volt véletlen, hogy a Vezérek csapatához került a center, Lóránt Péter, az Alba csapatkapitánya.