DKKA Női NBI/B

Ez megint csapatmunka volt: nagyszerű győzelmet aratott a Sopron ellen női felnőtt csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Kiváló második félidejüknek köszönhetően újabb rangadót húztak be Frindt Nikolették a Piros csoportban, akik így továbbra is tapadnak az éllovas DVTK-ra.

Szépen halad Laufer Gabi rehabilitációja – ez abból állapítható meg, hogy csapatkapitányunk mosolygósan, átöltözve jelent meg a mérkőzés előtt, és be is melegített a lányokkal. Vas Betti ugyanakkor még nem bevethető, és egy kisebb sérülés miatt Papp Lilla sem tudta vállalni a játékot. Az első percekben inkább mi, aztán inkább a Sopron vezetett. A 6. percben öt pont is volt az előnyük (8-13), a negyedet pedig 22-18-ra nyerték. A következő percekben tovább gyűrte egymást a két csapat. Sokszor változott a vezető kiléte, a félidőre egyenlő állással vonultak a csapatok.

A nagyszünet után nehezen indult be a pontgyártás, majd a 26. perctől megváltozott a játék képe, és jelentős előnyt építettünk fel. 53-44 is volt az állás, de a negyed vége előtt 4 egységet lefaragott a zöld-sárga együttes. A 33. percben 55-52 után ismét a mi perceink következtek, és a védő és a támadó térfélen is villogva zsinórban tizenöt (!) pontot szerezve nemcsak eldöntöttük a mérkőzést, hanem magabiztossá is tettük a győzelmünket. A lányok ismét csapatként voltak erősek: Frindt Niki 20, Szücs Luca és Dávid Mia 16-16, Drávecz Boróka, Szücs Lilla és Varga Sára pedig 15-15 VAL-ig jutott. Kiemelhető a triplamutatónk is: 45 százalékkal tüzeltünk távolról.

A lányok legközelebb november 28-án, a Hepp Kupában a Vasas Akadémia II. csapatával találkoznak.

Dávid Kornél KA – Sportdarázs-SMAFC 70-54 (18-22, 18-14, 17-12, 17-6)

MKOSZ Edzőcsarnok, v.: Kaposi, Novák

DKKA: Varga S. 15/3, Frindt N. 17/12, Szücs Lu. 9/3, Szücs Li. 9/6, Drávecz B. 9

Csere: Dávid M. 11/3, Kötő L. (Papp L., Monics D., Laufer G., Vas V.)

Szentpáli Gergő és Dávid Mia értékelése: