DKKA Női Amatőr

Ez nem a mi napunk volt

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szentpáli Gergő együttese harmincegy ponttal kapott ki a DVTK második csapatától.

Messze vezetett felnőtt női együttesünk útja: vasárnap ebéd után a csaknem 300 kilométerre lévő DVTK Arénában léptek pályára Varga Sáráék. Ellenfelünk öt olyan játékossal a kezdőben állt fel, akik tagjai az Euroligában is szereplő élvonalbeli keretnek, és hamar kiderült, hogy mind az öten jelentős szerepet kapnak a találkozón. Ezzel az összeállítással sajnos egy pillanatig sem tudtuk felvenni a versenyt.

A DVTK fiataljai zsinórban 11 ponttal indítottak, mire Varga Sára megszerezte az első fehérvári kosarat is. Hamar állandósult a tíz pont feletti különbség, mi pedig gyenge dobóformát hoztunk magunkkal Miskolcra. A 13. percig kellett várni a húszpontos különbségre: Toman Petra hármasával 31-9-re vezetett a DVTK, amely a jóval pontszegényebb és kiegyenlítettebb második játékrész végére tizenhetet megőrzött az előnyéből.

A fordulás után gyakorlatilag lemásoltuk az első tíz percet. Hátul nem tudtuk feltartóztatni a DVTK U23 kulcsembereit, elöl pedig nem jöttek a dobások. Az első csapatban is fontos szerepet betöltő játékosok közül Aho Tyra 17, Toman Petra 18, Oláh Fruzsina pedig 21 pontot ért el a meccs végére. A 28-11-re végződő harmadik etap után hazai oldalon több lehetőséget kaptak a kiegészítő játékosok. Kötő Lucáék továbbra sem dobtak jól, de 15 szerzett ponttal is megnyerték az utolsó negyedet.

A 78-47-re elveszített mérkőzésen Kötő Luca hozta a legjobb teljesítményt, 5 pontja és 13 lepattanója, illetve 3 gólpassza 18 VAL-hoz volt elég. Szentpáli Gergő együttese jövő vasárnap bemutatkozik a Hepp Kupában: Szigetszentmiklóson, a BKG második együttesével csap össze.

DVTK U23 – Dávid Kornél KA 78-47 (23-9, 15-12, 28-11, 12-15)

DVTK Aréna, v.: Domán, Cservenyák-Páll

DKKA: Varga S. 10/3, Frindt N. 7/3, Kötő L. 5/3, Szücs Lu. 3/3, Szücs Li.

Csere: Papp L. 11, Dávid M. 2, Vas B. 3/3, Drávecz B. 4, Vas V. 2

Szentpáli Gergő: Mélyen tudásunk alatt játszottunk. A rossz dobóformánk mellé védekezésben is rendre lemaradtunk. Azt a szívet és küzdeni akarást, ami eddig jellemzett minket, csak nyomokban láttam. Erre a szintre szeretnénk eljutni tavaszra, amit ma az ellenfelünktől láttunk, de ehhez agresszívabbá és fegyelmezettebbé kell tennünk a védekezést, különben nincs miről beszélni. Jókor jött ez a pofon, remélem jól tudunk reagálni rá.

Kötő Luca: Csalódottak vagyunk a vereség miatt. Nem igazán találtuk a ritmust egész meccs alatt, rosszul dobtunk és védekezésben is puhák voltunk. Próbáljuk kijavítani a hibáinkat és keményen dolgozni, hiszen a jövő hétvégén nagyon fontos meccsünk lesz a Hepp Kupában a BKG otthonában.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!