Hárman képviselték Akadémiánkat a leány U20-as válogatott összetartásán

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Összetartáson vett részt a leány U20-as válogatott a két ünnep között. A december 27-30-a közötti, székesfehérvári edzőtáborban Szentpáli Gergő, Papp Lilla és Dávid Mia is részt vett. 

Női Piros csoportos csapatunk vezetőedzője hasznosnak ítélte meg a négy napot. Támadásban próbáltuk tovább bővíteni a repertoárunkat, védekezésben pedig továbbra is az alapokkal foglalkoztunk. Tetszett az edzések intenzitása. Februárban folytatjuk – fogalmazott Szentpáli Gergő az összetartást követően.

Fiatal centerünk, Papp Lilla a nyári korosztályváltása után másodszor vett részt az U20-as csapat felkészülésében. Lilla kiemelte: úgy érzi, hogy az U18-as válogatott után felvette az idősebb korosztály ritmusát.

A mostani összetartást kevésbé éreztem megterhelőnek, mint az előzőt – mondta el játékosunk, hozzátéve: kevesebb volt az edzés, már szinte mindenkit ismer a csapatból és ismerős közegbe érkezett meg.

Lilla annak is nagyon örült, hogy ezúttal nem egyedül képviselte a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát a játékosok között, hiszen ezúttal Dávid Mia is meghívót kapott a nemzeti csapatba.

Nagy megtiszteltetés volt a válogatott meghívó, ráadásul így karácsony után ez jó lehetőség, hogy edzésben maradjak, és jó formában kezdjem meg a szezon második felét – mondta el Mia, aki szerint az edzések jó hangulatban teltek. Az összetartás fizikailag megterhelő volt, ráadásul még nem ismertem mindenkit, hiszen új közegbe csöppentem – fogalmazott játékosunk.

A leány U20-as válogatott legközelebb február elején tart edzőtábort.

Fotók: Vincze Viktoria

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!