Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Hihetetlen izgalmak után bajnokok lettünk a Zöld csoportban

Férfi NBI/B Zöld csoport
MKOSZ Edzőközpont
2024-05-07, kedd 18:00
Dr. Németh Patrik, Rózsavölgyi Alexandra, Nepp László (Nagy János)
Dávid Kornél KA
77

-

72
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
Dávid Kornél KA
77
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
72
Dávid Kornél KA
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
77

-

72
20-20, 24-19, 16-21, 17-12
DKKA Férfi NBI/B

Négy perccel a vége előtt még vezetett a Tiszaújváros. Szabó Zsolt hármasa döntött a végén.

Nagyszerű hangulatban várhattuk a döntő harmadik mérkőzését. Csordultig megtelt ugyanis az MKOSZ Edzőközpontja, még a plusz székek, padok is gazdára találtak. Egy ilyen mérkőzésre mindenki feltámad, aki csak bevethető. Így volt ez a vendégeknél is, ahol az előzetesen sérültnek bejelentett Kocsis Zalán ott volt a melegítők között – és bár nem kezdett, de végül 23 percet töltött a pályán. Gáspár hármasával kezdődött a mérkőzés, és 5-5-ig együtt haladt a két csapat. Ekkor Szabó Zsolt vezérletével 9 zsinórban szerzett ponttal elhúztunk, és 14-5-nél jött is Lekli József időkérése. A vendégek edzője feltüzelte csapatát, amely 15-14-ig zárkózott. 18-17-nél át is vette a vezetést a Phoenix, 10 perc játék után pedig 20-20-ra álltak a csapatok. Innentől állóháború kezdődött. Sokáig mindössze 2 volt a legtöbb pont, amivel az egyik csapat vezetett. Kiss Kolos törte meg ezt a mintát, két triplája után elérte, hogy a 18. percre kétlabdás (35-31) különbség alakuljon ki. Sokáig nem vezettek a vendégek, és 36-37 után 8-2-vel zártuk az első félidőt.

44-39-ről indulhatott a második félidő. Gáspár és Simon triplaváltása alapozta meg az izgalmakat. Szabó újabb pontjaival 49-42-re vezettünk, és négy támadást vezethettünk, hogy tovább nyissuk az ollót – eredménytelenül. 49-45-nél Molnár hármasa állította vissza a hétpontos különbséget. Két újabb támadásunk végződött kosár nélkül, mire Vaskó vágott be egy hármast, ami egy kilencpontos vendégszéria kezdete volt. 54-52-es tiszaújvárosi vezetésnél nagyon kellett Somogyfoki Szabolcs kosara.  Innentől a 30. perc végéig kosaranként változott a vezető kiléte. 60-60-nal mentek el a csapatok a kétperces pihenőre. Tóth és Somogyfoki Péter negyed eleji kosarai után közel ötperces gólcsendet „hozott össze” csapatunk, ami során 70-64-re húzott el a Phoenix. Ebben a periódusban Molnár Dániel, Somogyfoki Péter és Simon Benedek is kipontozódott. Dzunic Branislav a 34. percben kis híján kikérte utolsó idejét is, de a következő támadást kivédekezte csapatunk, így erre nem került sor. 67-70 után Kiss Kolos büntetőire Tóth Péter felelt, majd Szalczgruber Ádám betörése nyomán taplra ugrott az MKOSZ-csarnok közönsége. 71-72 után Kocsis hibázott dobást, az ellentámadásból Tóth Péter állhatott a büntetővonalra. Kettőből csak az egyiket dobta be, így 72-72-vel kezdődhetett a 40. perc. Tóth kihagyott egy hármast, de a második esélyből Szabó Zsolt kezébe került a labda, amit kíméletlenül bevágott, szintén a hármas vonalon túlról. 75-72-nél a Tiszaújvárosnak volt még egy labdája, de Kiss Kolos már nem tudott igazán jó dobóhelyzetet kiharcolni. A végeredményt Szabó Zsolt büntetői állították be.

Az óra lepörgése után egy emberként ünnepelte csapatunk a Zöld csoport megnyerését. A 3-0-lal megnyert döntő azt jelenti, hogy a Dávid Kornél KA felnőtt férfi csapata egyenes ágon feljutott a Piros csoportba, és ősszel már a másodosztályban szállhat ringbe. Az ünneplés közepette Dávid Kornél az MKOSZ nevében köszöntötte játékosainkat és adta át az érmeket.

Az őrült harmadik mérkőzésen Szabó Zsolt őrült teljesítményt nyújtott: 28 pontjával magasan a mezőny legeredményesebbje volt, emellé 13 lepattanót is leszedett. 32 VAL-ig jutott.

Dávid Kornél KA – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 77-72 (20-20, 24-19, 16-21, 17-12)

DKKA: Tóth P. 13, Simon B. 11/6, Kuttor G. 2, Szabó Zs. 28/12, Keller V.

Csere: Szalczgruber Á. 9/3, Büki B., Molnár D. 6/3, Somogyfoki P. 4, Somogyfoki Sz. 4 (Kis R., Denk N.)

Így látták játékosaink és edzőink a bajnoki döntő harmadik mérkőzését

Dzunic Branislav: Nagyon örülök a bajnoki címnek. Gratulálok a csapatomnak, nemcsak a mai meccshez, hanem az egész idényhez. Gratulálok a vezetőségnek és az itt dolgozóknak, akik lelkesen végzik a munkájukat. Nagyon jó érzés ez, ami elsősorban a játékosoknak köszönhető. Jár a gratuláció a Tiszaújvárosnak is, akik megmutatták, hogy ők voltak ebben a bajnokságban a mi igazi ellenfelünk. Jó csapatuk van, amely fiatalabb, mint a miénk, mi mégis mind az öt egymás elleni mérkőzést a végjátékban nyertük meg. Ez nagy dolog és sokat elárul rólunk.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!