Interaktív előadások az akadémián

 

A szezonkezdés óta tart célkitűzéssel és motivációval kapcsolatos előadásokat a DKKA-nál Antal Balázs. A korábbi, fehérvári kosárlabdázó szerint ezek a foglalkozások kimondottan hasznosak sportolóink nagyon sok olyat tanulhatnak, amelyek a hétköznapi életben és a sportlói karrierben is segítenek.

– Székesfehérváron nőttem fel és természetesen a Dávid Kornél Kosársuliban kosárlabdáztam. A DKKA jelenlegi ügyvezető igazgatója, Matus Gábor volt az edzőm, amikor sportolói pályafutásom legnagyobb sikerét elérve, 2009-ben U20-as magyar bajnok lettem. Jelenleg az edzői gárdát erősítem augusztus 1-től és emellett foglalkozom a Célkitűzéssel és Motiváció elnevezésű programmal. A „teszt” előadásokra májusban és júniusban került sor, majd az a döntés született a vezetőség részéről, hogy a 2016/2017-es szezontól az U16-os korosztálynak, illetve idősebbeknek a CÉM program a kosaras képzésük részét fogja alkotni. A program 4 interaktív előadásból áll, melyek során megismerem a játékosokat, megtanítom nekik a cél kitűzését, ami alkalmazható az élet bármely területén, nem csak kosárlabda tekintetében. Az egyéni és csapat célok után megnézzük, miben kell fejlődni, továbbá hogyan kell cselekedni, viselkedni, és ami a legfontosabb: arra fókuszálni, milyen emberré kell válni, hogy elérjék céljukat. Az utolsó találkozáskor készítünk egy cselekvési tervet egyénre és csapatra egyaránt, illetve röviden összefoglaljuk a tanultakat – mondja a 25 esztendős Antal Balázs.

A korábbi kosaras hozzátette, a program bevezetése az akadémián plusz lehetőséget biztosít játékosainknak, hogy az ismert iskolai tanmenetekben nem szereplő céltudatosság alapjait elsajátítsák.

– A programmal szeretnénk javítani a gyerekek fókuszán, koncentrációján is, ami mindig nagy feladat, komoly kihívás az edzőink számára. Ezen segít, ha megtanítjuk a gyerekeket célt alkotni, így tudni fogják, mire kell koncentrálni, mely képességeiket kell fejleszteni, vagy bizonyos tulajdonságokat elsajátítani. Képesek lesznek fontossági sorrendet felállítani tevékenységeik között és az időbeosztás alapjait is megtanulják. A program minden résztvevőnek hasznos lesz a jövőben, akár kosárlabdázóvá válik, akár nem, hiszen a konkrét célok meghatározása, elérésük megtervezése és kivitelezése minden sikeres ember rutinját képezi. A profi, kosárlabdás karrierről álmodóknak pedig nagy ugrás, hiszen így tudatosan tudják felépíteni magukat az edzők segítségével együtt.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS