DKKA logo

Ismét 2 győzelem, felfelé törekednek a Gepárdok

Petz Gábor

Botos Péter

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

3. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-12-09

Csapatok:

Várpalotai Sárkányok – DKKA Nyuszik

Eredmény:

59 : 12

Negyedek:

6 : 2, 13 : 0, Büntetők: 2 : 3, 14 : 4, 24 : 3

Edzői értékelés:

Sajnos nem sikerült az előző forduló jó teljesítményét hozni, de nem adjuk fel megyünk tovább!

   

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Várpalotai Sárkányok

Eredmény:

61 : 44

Negyedek:

4 : 8, 18 : 4, Büntetők: 3 : 4, 11 : 18, 25 : 10

Edzői értékelés:

Tóthné Deme Dóra (Gepárdok):

3. fordulónkat játszottuk a kenguru bajnokságban. A várpalotai fiúk gyorsak és hajtósak voltak, így azért akadtak problémák, de szerencsére döntő többségben mi domináltunk. Az első negyedben Bence és Gergő szerzett kosarat, Gergőének kifejezetten örültem, szép támadólepattanóból sikerült értékesíteni. A védekezésünk többé-kevésbé volt megfelelő, sajnos néha távolról védekeztünk, így 1:1-ben nem sikerült hátralépni. 4-8-al zártuk ezt a játékrészt. A második negyedben pályára lépő embereink már határozottabbak voltak, valamint okosan támadtunk, szemben védekeztünk, így 18-4-re nyertük ezt a negyedet Döme és Atti vezérletével, akik biztos labdafelhozatallal, jó összjátékkal hozták egymást és társaikat helyzetbe; ezt Levi maximálisan segítette. A félidei büntetők elkeserítettek, ennél jobban tudunk dobni, mint hogy csak 3 sikerüljön…

A 3. negyedben aztán katasztrofálisan sikerült védekeznünk, el is fáradtunk, de a lepattanók rendre az ellenfélnél landoltak, ha védő volt, ha támadó… Ezt nem lehet megengedni! Harcolni kell a szabad labdáért, el kell érte indulni, ugrani kell érte, meg KELL szerezni! Ezen fogunk dolgozni a jövőben, mert ahogy feljebb lépkedünk a csoportokban, egyre nehezebb dolgunk lesz. Ezeknek köszönhetően ellenfelünk feljött 2 pontra, a második negyedbeli előnyünk odalett. Sokkal jobban meg kell becsülni a labdát és a társak munkáját. Ettől eltekintve támadásban nem voltak nagy gondok, Zéti is beszállt a pontgyártásba Bence mellé, Gergő-Bogi kicsit bátortalanul játszott, Doni szintén: a Te alkatoddal és képességeiddel jobban ki lehetne használni az előnyeidet, védekezésben és támadásban egyaránt, és ugyanez vonatkozik Ervinre is.

Az utolsó negyedben magabiztos támadásokkal hoztuk a pontokat, örültem, hogy Atti és Döme mellett Levi, Tajti Marci és Tóth Marci is szerepet vállalt, Zoli ugyan kevesebbet, de talán már ráérzel a meccs lüktetésére. Az ötödik percben már 15 pontos előnyre tettünk szert, és ezt sikerült is tartani, emellett 10 ponton tartottuk az ellenfelet, így 61-44 lett a vége.

Gratulálok a csapat minden tagjának, küzdős meccset sikerült nyernünk. Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

18

Király Attila

14

Biczó Bence

7

Szabó Zétény

7

Tóth Marcell

6

Csurgai-Horváth Levente

5

Hajnics Gergely

2

Tóth Boglárka

1

Tajti Marcell

1

Muhadri Lilidom

 

Szabó Zoltán

 

Farkas Ervin

 
   

Csapatok:

DKKA Nyuszik – DKKA Gepárdok

Eredmény:

19 : 74

Negyedek:

4 : 12, 2 : 15, Büntetők: 3 : 5, 6 : 17, 4 : 25

Edzői értékelés:

Orsó Viktória (Nyuszik):

Nagyon sok mindent kell még tanulnunk, de bízom a gyerekek kitartásában!

Tóthné Deme Dóra (Gepárdok):

Második meccsünket a Nyuszik ellen játszottuk. Gyors labdaszerzésekből szereztük kosarainkat, Zéti, Bence, Tóth Marci és Ervin által. Védekezési feladatok is sikerültek, láttam hajlandóságot a lepattanószerzésre, habár Bogi kezéből valahogy mindig kiesett, agresszívebben kell belekapaszkodni a labdába és abból lehet indulni. 4-12 lett ez a játékrész.

A második negyedben csak 2 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek, itt főleg Döme szórta a kosarakat szerzett labdából, de szerephez jutott itt Atti és Levi is. Félidőben 5 büntetőt dobtunk be, ez már hasonlított arra, amit szeretnék. A fordulás 9-32-ről történt, nagy előnnyel, mégis azt kértem, hogy gyakoroljunk. Ervinnek sikerültek a ziccerek, amikor jó technikával dobta, Gergő is elindult labdával és pont lett a vége, Zéti és Bence is határozottan tört be, Tóth Marci harcias védekezésből szerzett labdát és dobott kosarat, Bogi még mindig bátortalan, pedig minden esélyed, képességed megvan rá, hogy aktívan vegyél részt a mérkőzésen. Az utolsó játékrészben lehengereltük az ellenfelet, 25 dobott és 4 kapott ponttal. Amikor Tajti Marci is megértette, hogy határozottan kell megindulni, sikerült kosár jó plusz egyet dobni, szép technikával! Zoli ugyan nem szerzett kosarat, de ez már csak idő kérdése, úgy gondolom. Kicsit elfáradtunk a végére, nem igazán fűllött a fogunk a védekezéshez, de sajnos fáradtan is koncentrálni kell a lefújás pillanatáig. De ezzel a két győzelemmel feljutottunk a D csoportba, januárban folytatódnak a küzdelmek!

Gratulálok a csapatomnak, a szép helyzetek és a jó játék azt igazolja, hogy nem dolgozunk hiába, köszönöm Nektek. Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

17

Király Attila

10

Biczó Bence

10

Csurgai-Horváth Levente

10

Szabó Zétény

7

Tóth Marcell

6

Farkas Ervin

6

Hajnics Gergely

3

Tajti Marcell

3

Muhadri Lilidom

2

Tóth Boglárka

 

Szabó Zoltán