Ismét útjára indult a Kosárpalánta

Egy esztendeje, 2013. szeptemberében kezdődött és a tanév zárásáig, június közepéig tartott az MKOSZ által, TAO-s forrásból finanszírozott Kosárpalánta program, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szervezésében. A második évad a minap indult.
– A tavalyi amolyan pilot esztendő volt, négy csoporttal és 80 gyerekkel kezdtük a szezont 2013. szeptemberében, 6-7-8-9 esztendős nebulókkal – mondja Debrődy István, a Kosárpalánta kitalálója, az ötletgazda, a DKKA kuratóriumának tagja.
– A most indult, új szezonban már nem csak Székesfehérvár szerepel a programban, hanem hét, további város, ahol az általunk megálmodott és a már letesztelt módszerek szerint zajlik a munka. A tavalyi próba után ez lesz az első, igazi esztendő. A DKKA kötelékében immár 8 csoportban, valamint 160 gyerekkel indult az oktatás, tehát a létszámot megdupláztuk. A tavaly felmerült hibákat idén már szeretnénk kiküszöbölni, a projekt jó kezekben van, Mészáros Áron a koordinátora. Nem csak nálunk, hanem az összes, a programban szereplő településen.
A Gáz utcai Vodafone Sportcentrumban tartott szezonnyitón nem csak az idei Kosárpalánta indult el, hanem edzőtovábbképzőt is tartottunk, komoly érdeklődés mellett.