Utánpótlás beharangozó

Kadett és serdülő meccseket rendeznek a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fordulót rendezünk a serdülő fiúknál. Befejezik a bajnokság első szakaszát a serdülő lányok. Megmérkőznek a kosárpalánták.

Leány kadett második csapatunk Veszprémben szerepel a regionális bajnokság 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. 3/3-mal álló csapatunk ellenfele az 1/6-os mutatóval bíró VESC lesz, akiket hazai pályán novemberben 75-56-ra győzött le.

Kovács Dávid elmondása szerint vegyes csapattal fognak elutazni a lányok Veszprémbe: lesznek köztük a kadett B-, a kadett A- és a serdülő csapatból is játékosok.

VESC – Dávid Kornél KA/B

Veszprém, vasárnap 11:00

Megkezdődik a bajnokság második szakasza a serdülő fiúknál, az „AB”-csoport első fordulóját mi rendezzük az MKOSZ Edzőközpontban. Nagy Tamás és Nagy Sándor tanítványai szombaton a Nyíregyháza és a Vasas/B, vasárnap pedig a Vasas/A ellen lépnek pályára.

Nagy Tamás a kétnapos forduló előtt elmondta: a mostani forduló a legjobb 32 csapat besorolásáról dönt. Vezetőedzőnk az első napi meccseket nyerhetőnek érzi, vasárnap pedig a tisztes helytállás lehet cél a Vasas A-csapata ellen. A 2. vagy a 3. hely tűnik reálisnak a csoportban, de a 4. hellyel sem feltétlenül járna rosszul a csapat, ha tud belőle tanulni, hiszen akkor más csoportok 3. és 4. helyezettjei ellen játszanánk a következő fordulóban – fogalmazott.

A DKKA mérkőzései (szombat-vasárnap, MKOSZ Edzőközpont):

Szombat 12:45 – Dávid Kornél KA/A – NYKK Eötvös

Szombat 18:15 – Vasas Akadémia/B – Dávid Kornél KA

Vasárnap 12:00 – Vasas Akadémia/A – Dávid Kornél KA

Játéknapot rendeznek a serdülő fiú regionális bajnokságban is. Kodak Gergőék kuparendszerben, először a Dunaújvárosi Sárkányok ellen lépnek pályára, majd az Alba Fehérvár/B és a VUKE/B közül kapnak ellenfelet a dunaújvárosi tornán. Vezetőedzőnk szerint a cél a tisztes helytállás, és viszontlátni az edzésen gyakorolt elemeket. Jó hír, hogy nagyjából teljes kerettel tud elutazni a gárda.

A DKKA mérkőzései (Dunaújváros, vasárnap):

9:30 – Dunaújvárosi Sárkányok – Dávid Kornél KA/C

13:30 – vereség esetén

15:30 – győzelem esetén

Zárulnak az alsóházi küzdelmek a serdülő lányoknál. Szombaton Budakeszire utaznak Boda Istvánék, ahol előbb a házigazda BSC-vel, majd az Oroszlánnyal meccselnek. A lányok eddig mind a 6 meccsüket megnyerték, az OSE ellen ráadásul még októberben nagy különbséggel győztem, így a csoport első helye és a hibátlan mérleg megőrzése is tét a szombati játéknapon.

Boda István a mérkőzések előtt elmondta, hogy fél szemmel már a következő körre koncentrálnak, és a mostani fordulót a felkészülés részének tekintik. Ezzel együtt is mindkét találkozón győzni szeretnének.

A DKKA mérkőzései (Budakeszi, szombat):

10:30 – BSC – Dávid Kornél KA

15:00 – Dávid Kornél KA – MVM-OSE Amazonok

Serdülő leány B-csapatunk is pályára lép a regionális bajnokságban, vasárnap Zalaegerszegen. A lányok előbb a Száguldó Gepárdok, majd a rendező ZTE ellen játszanak. A ZTE magasan kiemelkedik a régióban, egyértelműen főtáblás szintű csapat, és ezt az előző egymás elleni meccsen is alátámasztotta.

Frindt Nikolett vezeti a csapatot a fordulóban. A találkozó előtt elmondta: Nincs nyomás a lányokon, de szeretné, ha keményebben játszanának és hosszabb időre fel tudnák venni erősebb ellenfelük ritmusát, mint legutóbb, Sopronban. Edzőnk szeretné viszontlátni a foglalkozásokon gyakoroltakat a Várpalota ellen is.

A DKKA mérkőzései (Zalaegerszeg, vasárnap):

13:00 – Száguldó Gepárdok – Dávid Kornél KA

15:00 – ZTE NKK – Dávid Kornél KA

Vasárnap rendezzük a Tóvárosi Általános Iskola termében a Kosárpalánta 2. fordulóját. A 9 órakor kezdődő programon az elsőtől a negyedik osztályos korig találhatjuk meg a pályán a gyerekeket. A DKKA-n kívül az Alba Fehérvár, a Marcali, a Thury Sport és az Uni Győr NKA csapatai vesznek részt az eseményen.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!