DKKA Férfi NBI/B

Kemény csata vár felnőtt férfi csapatunkra Hódmezővásárhelyen

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Győzelmi szériában lévő, új játékosokkal erősítő csapat ellen kellene nyerni idegenben.

Alapesetben, ha a listavezető, csaknem makulátlan mérleggel rendelkező együttes a tabella alsó harmadában lévő, playout elől menekülő együttes otthonában vendégeskedik, az országos kettest jelent a fogadóirodáknál. Ennél azonban jóval árnyaltabb a kép. Együttesünk ugyanis több sérültet kénytelen nélkülözni a napokban, és kérdés, hogy például az előző fordulót kihagyó Kuttor Gergő, vagy a többi maródink közül ki áll majd Dzunic Branislav rendelkezésére péntek este. Ellenfelünk ráadásul alaposan belehúzott, hiszen az elmúlt két fordulóban két új, komoly Piros csoportos tapasztalattal rendelkező játékos is csatlakozott a vásárhelyi kerethez. Orgona Gergő és Rosic Uros leigazolása óta ráadásul makulátlan a csapat, az előző fordulóban pedig a SMAFC legyőzésével igazán nagy skalpot szereztek.

Nincs sok értelme kiindulni az őszi mérkőzésből, hiszen azóta a két új játékos mellett új edzővel is dolgoznak a vásárhelyiek, akiknek bizonyára az a célja, hogy ne a kiesés ellen, hanem a rájátszásért küzdjenek – erre hívta fel a figyelmet a mérkőzés előtt Dzunic Branislav. Vezetőedzőnk elmondta, hogy a foghíjas keret ellenére próbáltak jó munkát végezni az edzéseken, és a sérültjeink közül minden bizonnyal lesz olyan, aki nem teljesen egészségesen, de vállalni fogja a játékot. Szakvezetőnk természetesen győzni szeretne, de tudja, hogy nem lesz könnyű dolgunk.

A bajnoki 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban, amit a hazaiak YouTube csatornáján lehet élőképen követni.

Vásárhelyi Kosársuli – Dávid Kornél KA

Hódmezővásárhely, péntek 18:30

Ugyancsak nehéz mérkőzés vár U20-as együttesünkre. Az utánpótláskorúaknál egymás mögött áll a tabellán a két csapat, a Vásárhely jelenleg eggyel több mérkőzésen 11/3-as mérleget számlál, szemben a mi 10/3-as mutatónkkal. A csapat felkészülését több megbetegedés nehezítette, és a járványnak Horváth Richárd vezetőedző is áldozatául esett néhány napra.

A szakember mindenesetre reméli, hogy újabb jó meccset tudunk játszani, és a srácok visszavágnak az őszi, kosárszegény találkozón elszenvedett kétpontos vereségért. Horváth Richárd szerint be kell bizonyítani a pályán, hogy azóta a találkozó óta csapatunk többet fejlődött.

A találkozót terveink szerint a saját YouTube-csatornánkon közvetítjük.

Vásárhelyi Kosársuli U20 – Dávid Kornél KA U20

Hódmezővásárhely, péntek 15:45