DKKA FU18A

Két rosszul sikerült idegenbeli miatt maradtak le a junior fiúk a keresztjátékról

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A múlt héten véget ért fiú junior csapatunk rájátszása. Vincz Botondék a Fehér csoport negyedik helyén végeztek, így a kilencedik helyért folytathatják. Gáll Dominik, a csapat edzője úgy látja, hogy nagy volt a kontraszt a fehérvári és az idegenbeli mérkőzések között. A srácok a húsvéti szünet után már az április végi B-döntőre készülnek.

Csalódottak voltatok, hogy lemaradtatok a keresztjátékról?

Természetesen mindenki csalódásként élte meg, hogy nem tudtuk megteremteni magunknak az esélyt, hiszen ez volt a fő célkitűzésünk. De a rájátszásnak már vége, jön a B-döntő, és be kell bizonyítanunk, hogy sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit az utolsó néhány fordulóban mutattunk magunkból.

Hogy látod: mik voltak azok az okok, amik miatt elúszott a Fehér csoport első két helye?

Az első két meccs, a Paks és a Szolnok elleni idegenbeli vereség döntőnek bizonyult. Az benne volt a pakliban, hogy Szegeden, Zalaegerszegen és Kőbányán nem tudunk nyerni, igaz, hogy a miként nem volt méltó hozzánk, de az első két idegenbeli fiaskóval nem számoltunk előzetesen. Azt látni kell, hogy az alapszakasz után egy hosszabb mérkőzés nélküli időszak következett, és nem tudtunk visszarázódni. Az is lehet, hogy a csapat nem volt kellően óvatos azok után, hogy az alapszakaszt hibátlanul teljesítettük. A lényeg, hogy Pakson nagyon rosszul játszottunk a rájátszás nyitó fordulójában, Szolnokon pedig apróságok, köztük néhány kedvezőtlen ítélet okozta a vesztünket. Az akarattal nem volt gond egyik mérkőzésen sem, de ez nem párosult jó teljesítménnyel.

Hazai pályán csak egyszer veszített, idegenben viszont csak egyszer nyert a csapat a rájátszásban

Meglehetősen kuszán alakult a Fehér csoport, több meglepetéssel. Ez mennyire nehezítette meg a dolgunkat?

Kiegyensúlyozott volt a csoportunk. Bárki bárkit megverhetett. Ahogy azt előzetesen vártuk is, a Szeged magaslott ki ebből a társaságból, méghozzá azzal, hogy ők idegenben is tudtak jó teljesítményeket letenni az asztalra. A többiek, köztük mi is, vendégként gyengén teljesítettek.

Ennek mi volt az oka?

Erre még én sem tudok teljesen egyértelmű választ adni. Az utánpótlásban jellemző, hogy hazai pályán sokkal jobb teljesítményt nyújtanak a csapatok, talán a nagyobb biztonságérzetük miatt. Ha azonban komolyabb eredményt szeretne egy csapat elérni, akkor elengedhetetlen, hogy idegenben is megközelítse a hazai teljesítményt. Az egész szezonból csak néhány mérkőzést tudok felsorolni, ahol ez nálunk megvalósult: az alapszakaszban a MAFC, a Kaszások és az Oroszlány, a rájátszásban pedig a Szeged és a Beszterce vendégeként játszottunk jól. Az is sokat számított, hogy sok csapat zónázott ellenünk, ami nem ízlett nekünk. Mivel a Szegeden kívül nincs kiemelkedően triplázó csapat ebben a mezőnyben, így ez hatékony fegyver lehet. Mi sem tudtunk sok pontot szerezni hármasokkal, és a festékben sem voltunk elég hatékonyak. Igaz, ez részben az adottságaink számlájára is írható, hiszen nem vagyunk túl magas csapat.

Április végén rendezik a B-döntőt

A csapat egyik legjobb játékosa, Denk Norbi Zalaegerszegen megsérült. Hogyan reagáltak a többiek az ő kiesésére?

Természetesen hiányzott. Az egyik legmeghatározóbb játékosunkról van szó. Különösen a belső posztos játéka és a lepattanói miatt. Amikor minimum ketten előre tudtak lépni a többiek közül, akkor tudtuk pótolni. Amikor viszont nem, akkor nagy bajban voltunk és fokozottan látszott a hiánya.

A B-döntőre készülhetünk. Mit lehet tudni erről a tornáról?

Kieséses rendszerben rendezik meg április végén, és az is biztos, hogy a Fehér csoportban elért negyedik helyünkkel a MAFC-cal kerülünk szembe a negyeddöntőben. Általában semleges pályán rendezik meg, az előző években a Camugo Sportlab volt a helyszíne. A srácok a húsvéti szünetet követően egy kisebb alapozáson vesznek részt, és készülünk ellenfelünkre is. Játszottunk már velük kétszer az alapszakaszban, így ismerjük a stílusukat. Remélhetőleg Denk Norbi is visszatérhet erre a három mérkőzésre. Ehhez teljesen gyógyultnak kell lennie, máskülönben nem fogjuk erőltetni a játékát. Az egészsége a legfontosabb.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!