Kezdődik a rájátszás a fiú junior bajnokságban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Kedden kezdi meg szereplését a junior bajnokság második szakaszában fiú csapatunk, amely a kétszer már legyőzött MAFC mellett a Szegeddel, a ZTE-vel, a Szolnokkal, a paksiakkal, a Zsíros Akadémiával és a Beszterce KK-val került egy csoportba. A keresztjáték eléréséhez a nyolcas első két helyét kellene megszerezni. A Paks elleni találkozó előtt Gáll Dominikkal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Veretlenül masíroztatok végig a Főtábla C-csoportján. Hogyan emlékszel vissza az őszi mérkőzésekre?

Úgy éreztem, hogy edzésről edzésre, meccsről meccsre fejlődtünk. Nyilván voltak a mérkőzéseken belül hullámvölgyek, amiket szerencsére elbírtunk. Egy olyan találkozónk volt, amikor komolyabban össze kellett kapni a srácokat, a Budapesti Bikák elleni idegenbeli meccs. Ezt leszámítva stabil teljesítményt nyújtottunk, a játékosok mindig száz százalékra törekedtek.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DKKA (@davidkornel_ka) által megosztott bejegyzés

December 6-án játszottatok utoljára tétmeccset. Milyen munka zajlott azóta a csapatnál?

Karácsonyig ugyanabban a kerékvágásban készültünk, mint előtte, aztán pihenőt kaptak a srácok. A karácsonyi szünet után a célunk az erőnlét és a sebességünk visszaszerzése volt; az első hetekben nem is foglalkoztunk taktikai elemekkel. Most már, ahogy közelednek a rájátszás mérkőzései, természetesen változtak a hangsúlyok. A múlt héten újra átvettük a mozgásainkat, próbáltunk finomítani a figuráinkon és rendberaktuk a védekezésünket is.

Az ASE, a Szolnok, majd az Egerszeg ellen kezdtek. Mi lehet a cél a Fehér csoportban?

Fontos lenne, hogy jól indítsuk a Fehér csoportot. Két idegenbeli fellépéssel kezdünk, aztán az Egerszeget fogadjuk. Szeretnénk három győzelemmel indítani. Azt látni kell, hogy most már jóval erősebb csapatok jönnek szembe, mint a főtáblán. A Szeged kimagaslik a csoportból, annak ellenére, hogy szorosabb meccseket játszott az első két fordulóban. A célunk az első két hely egyikén végezni, amivel keresztjátékot játszhatunk az A-döntőért. Itt kuparendszerben, oda-visszavágós alapon dől el, hogy ki játszhat a legjobb nyolc között.

A Denk Marcell, Vincz Botond, Jánni Ákos és Denk Norbert vezette junior fiúk Pakson kezdik a rájátszást

Könnyebb dolgunk lett volna eljutni az A-döntőbe, ha egyből jobb pozícióból indul a csapat, és most a Piros csoportban szerepelne?

Mindenképpen. Így, hogy a C-csoportba kerültünk, most pedig a Fehér csoportba, lényegében hétről hétre bizonyítanunk kell, és nagyon kevés hibalehetőségünk van. Egy tíz-, aztán egy tizenkétmeccses csoportban kell egymás után bekerülni a legjobb két csapat közé, aztán ott a keresztjáték, ahol mindkét mérkőzésen jól kell teljesíteni a kuparendszer miatt. Ha egyből a Piros csoportba kerül egy olyan csapat, amely esetleg nincs azon a szinten, mint a többiek, akkor tulajdonképpen az egész rájátszásban egyetlen párharcra kell készülnie az A-döntőbe jutáshoz. Mindkét útnak megvan az előnye és a hátránya is. Nekünk most az egész szezonban élesnek kell maradnunk. A Piros csoportban a legjobbak ellen lehet játszani, ami komoly visszajelzést ad, a Fehér csoportban viszont biztosan több sikerélmény fogja érni a srácokat, ami pozitívan hathat a fejekre.

Mennyit számít, hogy mindkétszer legyőztük a másik továbbjutót, a MAFC-ot, azaz kettő-nullával fordulunk rá a Fehér csoportra?

Nagyon sokat számít. Ezt az előnyt viszont csak akkor tudjuk realizálni, ha az első néhány mérkőzésünket megnyerjük. Biztonságban akkor sem érezhetjük magunkat, de úgy már elmondhatnánk, hogy jó alapunk van a céljaink elérésére.

Atomerőmű SE – Dávid Kornél KA

Paks, ASE Sportcsarnok, kedd 17:45

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!