Lent és fent-a Gepárdok hétvégi teljesítménye

 

Korosztály: Kenguru (U11)
Csoport: Alapszakasz
Forduló: 7. forduló
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: Bory Jenő Általános Iskola
Dátum: 2018-04-07
Csapatok: DKKA Gepárdok – DKKA Csigák
Eredmény: 38 : 59
Negyedek: 10 : 18, 6 : 8, Büntetők: 5 : 8, 7 : 13, 10 : 12
Edzői értékelés: A 7. fordulóban ismét találkozhattunk a Csigákkal. Múltkor is jó mérkőzést játszottunk velük, akkor mi tudtunk győzni 3 ponttal. Sajnos hadra fogható játékosaink létszámunk 10-re apadt a hétvégére, így cserék nélkül játszottunk, de nem csüggedve. Viszonylag kiegyenlítetten indult a meccs, Bence, Ervin és Zéti tartotta a frontot, míg Bogi és Gergő hasznos „kiegészítő” embernek bizonyultak. Kiemelném Bence harciasságát, amit mindig öröm nézni, de Zéti jó passzai, labda nélküli mozgásai, valamint Ervin jó befutásai pontokhoz segítették a csapatot. Védekezésben azért akadtak gondok, de 10-18-as eredmény első negyednek nem volt rossz. A második ötösünk – talán először a bajnokságban – nem tudta hozni a tőle elvárható lendületet. Ötlet és elképzelés nélkül játszottunk támadásban, a jó védők ellen csak erőlködtünk, így pontszegény negyedet zárhattunk, viszont a kapott pontjaink nem ugrottak meg, ami ellenfelünk lendületes add-fuss játékát tekintve szerencsésen jött ki.

A félidőben bedobtunk 5 büntetőt, amivel elégedett voltam. A fordulás -13-ról történt, a kilátásaink a győzelemre elhalványultak, a cél a legtöbb fejlődés volt innentől. Az első 5 percben ez is eltűnni látszott, hiszen ellenfelünk ontotta a pontokat onnan és annyit, ahonnan és amennyit csak akart. A kezdeti agresszivitás eltűnt, csupán Tóth Marci volt az, aki próbálta felvenni a kesztyűt, és támadásban is segítette a csapatunkat. A többiek elfáradtak, viszont Geri kiharcolt faultjának és bedobott büntetőjének örülhettünk még ebben a játékrészben. Itt már jelentős különbség alakult ki, így a második sorra nehéz negyed várt. Döme végre magára talált és agresszíven támadta a gyűrűt, amikből szép kosarak születtek. Hiányoltam Atti és Döme összjátékát, ugyanazt az add-fuss játékos meg tudtátok volna csinálni, mint az ellenfél, de valahogyan hiányzott ezen a meccsen belőletek a tűz. Ervin megállta a helyét itt is, Zoli jó passzokat adott és lepattanót szedett, Jákli Marci végig bírta a tempót és stabil ember volt.

Összességében szégyenkezni okunk nincsen, amire ezen a meccsen telt tőlünk, azt megtettük. Cserék nélkül 10 emberrel a reggeli meccsen most ennyire voltunk képesek. Gratulálunk ellenfelünknek és köszönjük a játékot!

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Sándor Döme 9
Tóth Marcell 8
Farkas Ervin 7
Király Attila 5
Biczó Bence 4
Szabó Zétény 2
Hajnics Gergely 1
Tóth Boglárka 1
Szabó Zoltán 1
Jákli Marcell
Csapatok: Várpalotai Gepádok – DKKA Gepárdok
Eredmény: 60 : 66
Negyedek: 16 : 6, 6 : 17, Büntetők: 2 : 6, 21 : 3, 8 : 21
Hosszabbítás: 7 : 13
Edzői értékelés: Pihenő után kezdtük a második mérkőzést a várpalotai lányok ellen. Találkoztunk már velük, akkor 19 ponttal sikerült nyernünk. Ma csak 10-en álltunk ki, de igyekeztünk egy jó meccset játszani. Hát, nem sikerült a kezdés. Összezavarodva, megkeveredve és talán félve játszottunk, aminek az lett az eredménye, hogy ellenfelünk elhúzott 10 ponttal.Lepattanószedés szinte nulla volt, támadásban pedig el se akartunk indulni. Zéti pontjaival tartottuk magunkat.

A második ötösünk aztán hozta végre a lendületes formáját, az előző meccshez képest Atti is magára talált, amit nem csak pontjai, hanem passzai és harcos védekezése jelentette. Örültem Zoli bátor játékának, Ervin találékonyságának és Jákli Marci stabilitásának. Így egy pont előnnyel zártuk a félidőt, a bedobott 6 büntetővel pedig 5 pont volt ide.

Fordulás után sem sikerült jobban a kezdés, mint az elején. Nem találtuk meg az emberünket, így az ügyes kislányok nem hagyták büntetlenül, sok pontot szórtak nekünk. 21 pont nagyon sok, mellé a 3 dobott viszont extra kevés… Van ilyen, viszont a küzdés megvolt Geri, Bogi és Bence részéről, míg Ervin és Zéti be-betalált. Az utolsó negyedben itt volt az esély egy mindent elsöprő hajrára, ami végül be is jött! Kemény védekezéssel tereltük a támadókat, egy-egy fault becsúszott, viszont volt belőle szerzett labdánk is. Támadásban lendülettel, agresszivitással mentünk előre Döme vezérletével, ha kialakult 2:1-es szituáció, azt szép leosztással és pontos befejezésekkel sikerült értékesíteni, így gyorsan apadt a 13 pontos hátrányunk. Az utolsó két percben volt a véghajrá, Döme itt dobott 10- és Atti 2 pontjával, valamint Jákli Marci talán életes legelső – mezőnykosarával, ami vezetést ért, jöttünk vissza a mérkőzésbe, de végül hosszabbításra kényszerültünk. Ezen felbuzdulva ment fel a pályára a Döme-Atti-Bence-Zéti-Tóth Marci ötös. Harapósan, nyerni akarva léptünk pályára, és egy percig sem engedtük ki itt már a kezünkből a meccset. Mind az 5 ember szerzett kosarat, védekezésben 7 ponton tartva az ellenfelet, ellentmondást nem tűrően arattunk győzelmet.

Gratulálok Nektek ehhez az élményhez, és köszönöm, hogy átélhettem Veletek és Szüleitekkel! Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Sándor Döme 22
Király Attila 19
Szabó Zétény 11
Tóth Marcell 4
Biczó Bence 3
Farkas Ervin 3
Jákli Marcell 3
Hajnics Gergely 1
Tóth Boglárka 1
Szabó Zoltán
Edző: Tóthné Deme Dóra
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!