Másodszor is legyőzte a Vasast a héten Szentpáli Gergő csapata

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Már az első félidőben eldőlt a fővárosi bajnoki.

Varga Sára hárompontosa vezette fel a keddihez képest más kerettel felálló Vasas Akadémia II. elleni bajnokinkat a fővárosban. 7-7-nél egyszer még egyenlített a Vasas, de Laufer és Papp ponterős játékának köszönhetően az első negyed végére jelentős előnyt építettünk fel. Ráadásul ellenfelünk edzőjét az első negyed hajrájában kiállították a játékvezetők. Hasonló mederben zajlott a második játékrész is, ahol lényegében eldöntöttük a gyengén dobó hazaiak ellen az összecsapást. 35-14-nél lépte át a különbség a húszat, és 39-19 volt az állás a nagyszünetben.

A második félidő az elsőnél mérsékeltebb színvonalat hozott. Varga, Dávid, Laufer és Papp kosaraival kézben tartottuk a mérkőzést, a Vasas pedig nem tudott olyan támadópotenciált felvonultatni, mint kedden, a Hepp Kupában. A negyedik etapban alacsony dobott pontszámmal is növelni tudtuk a különbséget. A kupameccshez képest ezúttal kevésbé emlékezetes találkozót vívtunk a piros-kékekkel, és a vége 68-44-es sima DKKA-siker lett.

Papp Lilla volt a legjobbunk (17 pont, 89% mezőnyből, 18 VAL), de Laufer Gabriella (11 pont, 7 lepattanó, 16 VAL) is dicsérhető a csapatból.

Vasas Akadémia II. – Dávid Kornél KA 44-68 (9-18, 10-21, 16-17, 9-12)

Budapest, Pasaréti Sportcentrum, v.: Bagi, Czupi

DKKA: Varga S. 11/3, Frindt N. 8/3, Szücs Lu, 4/3, Szücs Li. 3, Drávecz B. 3

Csere: Kötő L. 2, Laufer G. 11, Papp L. 17, Dávid M. 9/9, Monics D., Vas V.

Szentpáli Gergő és Kötő Luca értékelése:

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!