Megtérült az egész éves munkánk

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

8. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-05-13

Csapatok:

DKKA Gepárdok – DKKA Vezérek

Eredmény:

46 : 40

Negyedek:

15 : 12, 6 : 4, Büntetők: 3 : 8, 5 : 12, 17 : 4

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

Az utolsó fordulót szombat reggel kezdhettük meg a jól ismert Vezérek ellen. Az első meccsen parázs hangulatban, hosszabbításban kaptunk ki pár ponttal, mindenki a visszavágóra készült. 12-en voltunk hadra foghatóak.

Az első negyed viszonylag kiegyenlítettre sikerült, ám mégis 3 ponttal mi teljesítettünk jobban.Ami tetszett ebben a negyedben, hogy a pontszerzők változatosak voltak, hiszen betalált Andris, K. Marci, Csongi, B.Bence és Roli is. A második negyedben sem bírtunk egymással, Atti szép betöréseiből szerzett pontjaink és Dani ziccere miatt 21-16 volt ide, amit aztán sajnos a büntetőkkel „sikerült” felhoznunk-nekik… 3 bedobott büntető nagyon kevés…

Félidő után inkább kaptunk kosarat, mint szereztünk, mert mire Csongit rá tudtam venni, hogy bátran induljon meg lendülettel, addigra lejárt a 10 perc. Így is tudtál ebből pontot szerezni, de akár több is lehetett volna. Védekezni elfelejtettünk, így a 11-es kisfiú 8 pontot dobott nekünk. Andris kifordult, nem volt szemben, Marci pedig kiugrált, pedig kértelek, hogy ne tedd, csak lábmunkázz. Gergő harciasan védekezett, amit rá bíztam, megoldotta. B. Bencétől kicsivel több agresszivitást várnék, mert technikailag nagyon ügyes, csak a kurázsi nem volt meg. Az utolsó játékrészben végre összeszedtük magunkat, Dani és Döme felváltva dobta a szép ziccereket jobbról-balról egyaránt (balról gyönyörűen bal kézzel!!!), Zsombi ment a lepattanóért, ennek hála, sokat visszatett vagy fault után dobhatta a büntetőket, Atti szintén szemfüles volt, ha lepattanóról vagy labdafelhozatalról volt szó. Levinek is sikerült aktívan részt vennie a játékban, a befejezésnél van szükség egy kis figyelemre, hogy a labda a gyűrűben landoljon. Végre a védekezés is a helyén volt, J. Marci is futott az emberével, így őket 4 ponton sikerült tartani. Gratulálok a győzelemhez fiúk, örülök, hogy a visszavágón mi örülhettünk!

Ellenfelünknek köszönjük a sportszerű játékot, és hogy megint egy tartalmas, sportértékkel bíró, szoros meccsen vehettünk velük részt!

Balogh Imre (Vezérek):

Felejthető,és felejtendő ez a két mérkőzés a teljesítményünk szempontjából. Az első és harmadik negyedben játszókat dicséret illeti, ügyesen, időnként a szemnek is tetszetősen játszottak. Sajnos a másik ötösnek nagyon gyengére sikerült ez a szereplés, és én sem változtattam az ötösökön a félidőben.Ez a döntésem nem jött be, de így is szoros meccs lett. Mentségünkre legyen szólva, hogy a 2006-os születésű játékosok fele hiányzott (ketten nem voltak ott, az egész csapatban összesen vannak négyen, a többiek mind fiatalabbak.)

Gratulálunk a Gepárdoknak!

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Varga Csongor

9

Pásti András

7

Király Attila

7

Sándor Döme

7

Bencsik Dániel

6

Zsilovics Zsombor

5

Biczó Bence

2

Repka Roland

2

Kiss Marcell

1

Csurgai-Horváth Levente

 

Jákli Marcell

 

Hajnics Gergely

 
  

Csapatok:

Fűzfői AK – DKKA Gepárdok

Eredmény:

25 : 40

Negyedek:

12 : 3, 2 : 8, Büntetők: 6 : 3, 3 : 7, 2 : 19

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

A Fűzfővel ebben a szezonban még soha nem találkoztunk, izgatottan vártuk, milyen mérkőzés lesz. Hát… érdekes.

Kicsit állóháborúnak tűnt, hiszen nem fogtak egész pályán embert, de nyuszik módján mi se mertünk lendülettel elindulni, hogy a védekező „falat” áttörjük. Ez kihatott a védekezésre is, hiszen 1:1-ben mehettek, amerre akartak, nem zártuk le a vonalat, a lepattanóért pedig a 22-es lánnyal szemben esélyünk sem volt-egy helyben állva mondjuk nehéz is… Így 12-3 oda. A második ötösünk (ahol csere sem volt) már egy fokkal jobban reagált a szituációra, védekezésünk szép volt és eredményes (2 kapott pont 10 perc alatt), támadásban pedig Döme, Zsombi és Atti tudott érvényesülni. Aztán megint jött a 3 bedobott büntető, ez kevés… De köszönöm Cs, Bencének, hogy betegségből lábalva is eljött és értékesítette a büntetőjét.

Fordulás után végre megértettétek, mit kérek! Felvinni védő nélkül a labdát, aztán ritmus- és/vagy irányváltással lendületből ziccert dobni bármelyik oldalon. Gondolom elfáradtatok, de ők talán jobban, így 3-7-el, 23-21-ről mehettünk az utolsó negyedre. Zsombi, akit átraktam (pihenő nélkül!) az első sorba, hihetetlen harcot vívott a lepattanóért! Hatalmas küzdés volt részedről, így a 22-es játékos vagy nem tudta leszedni a labdát, mert te csúszva-mászva is, de megkaparintottad a labdát, vagy ha mégis leszedte, olyan szorosan védted, hogy eredménytelenül tette fel. Szuper volt nézni! Az utolsó negyedben ellentmondást nem tűrően támadtunk és védekeztünk! Ezt tanítom, ezt tanultátok egész évben, így nem csoda, ha örömujjongásban törtem ki egy-egy helyzetben, aminek ráadásul kosár lett a vége! 1:1, 2:1-es megoldások, szép passzok, okos játék jellemezte ezeket a perceket, aminek lefújása után – nem is lehetett másképp – mi örülhettünk a győzelemnek! 19 dobott ponthoz 2 kapott társult! Ez nagyon szép arány! Külön kiemelném itt Attit, aki gyönyörű technikával és nagy lelkesedéssel dobta a sokadik kosarát is. Döme keze pedig szintén nem remegett meg. Csongi itt most kevesebbet támadott, de a többiek kiszolgálásában nagy szerepe volt úgy, ahogy Daninak is. Ilyen a csapatmunka!

BRAVÓ GEPÁRDOK! Gratulálok a győzelemhez, ellenfelünknek köszönjük a játékot.

És az utolsó forduló valamint a szezon margójára:
Mérhetetlenül boldog voltam/vagyok, hogy ilyen csapatom van! Májusban azt látni, amiért szeptembertől kezdve dolgozunk, látni az eredményét, hogy megfogadjátok a tanácsaimat, hogy csapatként működtök, csapattársként álltok egymáshoz – ez megfizethetetlen. Csak annyit mondanék, hogy KÖSZÖNÖM. Nektek a munkátokat, szülőknek a maximális bizalmat és áldozatot, időt-energiát-pénzt nem sajnálva segítettek, hogy ennek a csapatnak a tagjai lehessetek. Annyi örömet okoztok nekem, amit leírni úgysem lehet… Majd a csapatévzárón megpróbálom szavakba önteni 🙂 A 2006-osok búcsúmeccsei a lehető legjobbra sikerültek. Így feljebb lehet lépni a következő korosztályba és én is nyugodt szívvel engedlek el Titeket-bár könnyen nem…

GRATULÁLOK GEPÁRDOK!!!

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Király Attila

12

Sándor Döme

11

Pásti András

8

Zsilovics Zsombor

4

Kiss Marcell

2

Varga Csongor

1

Bencsik Dániel

1

Csikós Bence

1

Csurgai-Horváth Levente

 

Jákli Marcell

 

Biczó Bence

 

Repka Roland

 
  

Csapatok:

DKKA Vezérek – Fűzfői AK

Eredmény:

29 : 44

Negyedek:

17 : 18, 11 : 9, 1 : 5, 10 : 12

Edzői értékelés:

Balogh Imre (Vezérek):

A második mérkőzésre fordítottam a felálláson, a gyengébben szereplő ötös kezdett, hátha a második és a negyedik negyedben majd fordít a másik ötös. Ez sem jött be, így most gratulálhatunk a Fűzfőnek! 🙂