Méltó befejezés a „B” csoportban

Korosztály: Kenguru (U11)
Csoport: Alapszakasz
Forduló: 8. forduló
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: Bory Jenő Általános Iskola
Dátum: 2018-05-06
Csapatok: DKKA Gepárdok – DKKA Vezérek
Eredmény: 65 : 44
Negyedek: 2 : 11, 24 : 3, Büntetők: 4 : 6, 13 : 12, 22 : 12
Edzői értékelés: Utolsó fordulónkat két fehérvári csapattal játszottuk, akiket már ismertünk. Az első meccsen a Vezérek ellen léptünk pályára. Nagy örömömre Gergő szerezte első mezőnykosarunkat egy szép átadásból! Aztán belassultunk, és más pontot nem is tudtunk szerezni. Bence próbálkozott, de sajnos a helyzetek kimaradtak, illetve Tajti Marci megindulásai hiúsultak meg a sok lépéshiba miatt-nyújtott lábbal nem lehet hiba nélkül elindulni. Egyúttal a védekezésünk nem volt a legjobb, a 9-es kisfiú rendre elment mellettünk, nem tudtuk szemből megállítani; oldalról csak faultolni sikerült. Így egy 2-11-es rohammal zárták a negyedet.

A második ötös (csere nélkül játszottunk, mivel Zoli és Zéti nem tudott jönni a fordulóra), nemhogy felhozta az eredményt, de magabiztosan vezettünk Döme és Atti vezérletével, melyben Levi, Tóth Marci és Jákli Marci is szinte hiba nélkül teljesített! Mindenki beletette a magáét, így alakulhatott ki a 26:14-es félidő, melyhez jöttek a büntetők, 30:20-ról fordultunk.

A második félidőben aztán magához tért mindenki szerencsére, Ervin volt itt a vezéregyéniség, de Marci, Bence és Bogi is harcolt a labdáért, abból tudtunk indulni, passzokkal játszani, melyeknek kosár vagy kiharcolt fault-büntető lett a vége. Élmény volt nézni, az eredmény pedig 11 pontos különbségre alakult. A záró játékrészben aztán már nem volt apelláta, ismét sok szerzett labdával, remek védekezéssel, abból gyorsindítással, 2:1-es megoldásokkal növeltük előnyünket, valamint az add-fuss játék alapjai is megmutatkoztak. A csapat minden tagja élvezettel, örömmel játszott, és ez nekem is hatalmas örömet okozott! Visszaláttam, amiket tanultunk az egy-másfél-2 év során-ki mikortól jár-, és büszke voltam/vagyok Rátok, ahogy egyébként minden fordulóban, minden mérkőzésen.

A kezdetektől nagy utat tettetek meg/tettünk meg együtt, mindenki saját magához mérten lévő fejlődése szerintem óriási, és mellette egy csapat lettetek. Bízom benne, hogy amiket edzéseken, mérkőzéseken, vagy éppen az edzés előtti/utáni percekben, várakozás közben, stb. eltöltött idők során tanultatok, hallottatok, láttatok, az mind visszaköszön Nektek majd egyszer az életben-legyen az kosárlabda pályán vagy éppen azon kívül. Nem csupán egy szezon vége ez, hanem az együtt eltöltött idő vége, mely Döme, Atti, Bence, Gergő, Levi, Zéti és Jákli Marci esetében 2 évet, Ervin, Tóth Marci, Tajti Marci (és Bazsi), Zoli és Bogi esetében pedig 1 évet ölel fel. Nagy többségben nálam kezdtétek a kosárlabda alapjait, páran máshonnan csatlakoztak, de remélem, hogy a közös munka és a sok-sok idő, emlék, élmény, tanulság nem felejtődik el. Ezúton is köszönöm az egész éves munkát, a szülőknek a bizalmat és a támogatást, együttműködést minden tekintetben!

„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.” (Dan Millman)

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Sándor Döme 23
Király Attila 15
Farkas Ervin 6
Csurgai-Horváth Levente 6
Tajti Marcell 5
Biczó Bence 3
Tóth Marcell 3
Hajnics Gergely 2
Tóth Boglárka 1
Jákli Marcell 1
Csapatok: DKKA Csigák – DKKA Gepárdok
Eredmény: 56 : 34
Negyedek: 17 : 3, 10 : 11, Büntetők: 7 : 5, 7 : 6, 15 : 9
Edzői értékelés: A Csigák elleni mérkőzésen szintén 10-en tudtunk kiállni, de azt hősiesen tettük jobb ellenfelünkkel szemben. Nagyon fáradtak voltunk, talán fejben sem koncentráltunk már, így már az elején eldőlt a találkozó, ami egyébként jó hangulatban, sportszerűen telt a két csapat között.

Mélypontok és szép pillanatok váltották egymást, néhol nagy akarattal, de inkább csak küzdéssel, eredménnyel nem, mégis azt gondolom, hogy tisztes helytállás volt és méltó zárása ennek a fordulónak és szezonnak.

Ellenfelünknek gratulálunk!

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Sándor Döme 13
Tóth Marcell 6
Biczó Bence 5
Csurgai-Horváth Levente 3
Farkas Ervin 3
Tajti Marcell 2
Tóth Boglárka 1
Jákli Marcell 1
Király Attila
Hajnics Gergely
Edző: Tóthné Deme Dóra