Mi rendezzük az U20 döntőt

A férfi kosarasok U20-as, bajnoki döntőjére április végén, Székesfehérváron kerül sor, az Alba Regia Sportcsarnokban. A háromnapos, rangos esemény rendezési jogát pályázat útján nyerte el a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia.  

A honi kosárlabdázók országos szövetségének döntése értelmében Székesfehérvár a házigazdája a húsz éven aluli fiúk országos fináléjának, április 29-én, 30-án és május 1-én. Pályázat alapján esett a választás a fehérváriakra, az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a házigazdája az eseménynek.

A Góbi Henrik és Blahó Barnabás dirigálta Alba Fehérvár-DKKA  a 4. helyen került a döntőbe az alapszakaszból, az első négy együttes kiemelkedett a mezőnyből. Elsőként a Falco, másodikként a PVSK, harmadikként a Szolnok, majd az AF-DKKA kvalifikált a nyolcas fináléba, ahol a felsoroltakon kívül az NB I/B-s bajnokság Nyugati csoportjából a Vasas Akadémia és az MTK Törökbálint, a Keleti csoportból pedig a Budapesti Honvéd  és a Vásárhelyi Kosársuli szerzett jogot a  döntőben való szereplésre. 

– A tornán  pályára léphet a TLI-Alba  felnőtt csapatát erősítő Markovic Luka, Filipovics Márkó, továbbá Brbaklic Aleksa is, majd a szakvezetők eldöntik, milyen összetételben küldik pályára a csapatot.

Nívós rendezvény lesz az országos finálé. Van már tapaszlatunk ilyen volumenű tornák szervezésében, hiszen az utóbbi időszakban rendeztünk országos jamboree-t a kicsiknak, két korosztályban EYBL-tornát, valamint a Visegrádi Négyek korosztályos együttesei is versenyeztek már Fehérváron. Remélem, sok néző kilátogat majd a rendezvényre és drukkol 20 éven aluli együttesünknek, amely magabiztosan menetelt a bajnokság alapszakaszában. Azért különösen fontos a döntő megrendezése, mert az élvonalbeli, felnőtt együttesek közvetlen utánpótlását ez a korosztály jelenti –  közölte Matus Gábor, a DKKA ügyvezetője.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS