Utánpótlás beharangozó

Mindkét kadett csapatunk hazai pályán szerepel

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A lányok és a fiúk is közelebb kerülhetnek csoportjuk ötödik helyéhez. Kenguru fordulót is rendeznek a hétvégén.

Fiú junior B-csapatunk Esztergomban szerepel vasárnap a regionális bajnokság soros játéknapján. Horváth Richárd csapata a torna két későbbi mérkőzését játssza előbb a Tata, majd a házigazda Esztergom ellen.

Horváth Richárd a forduló előtt elmondta, bízik benne, hogy a Tata a játéknap első meccse után valamelyest elfárad, csapatunk pedig ebből hasznot tud húzni és szoros meccset tud játszani velük. A másik találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy már sorozatban több rosszul sikerült meccset játszottak az Esztergom ellen, és bízik benne, hogy ezúttal összeszedettebb játékot produkálnak a srácok. A szakember legalább 1 győzelmet szeretne behúzni.

A DKKA mérkőzései (Esztergom, vasárnap):

16:30 – Dávid Kornél KA/B – TSE Basket

18:30 – Esztergomi KE – Dávid Kornél KA/B

Kadett fiú csapatunk a múlt heti, fóti győzelme után ezúttal is olyan csapattal mérkőzik, amely a legyőzhető kategóriába sorolható. Ha Debreczeny Dávidék meg szeretnék tartani az 5. helyüket, akkor szükség is lenne az újabb két pontra. Az ellenfél az 1/11-es mérleggel álló Alba Fehérvár lesz a vasárnap délutáni összecsapáson.

A városi rangadóval kapcsolatban Blahó Barnabás elmondta, hogy ugyanolyan agresszív játékot vár csapatától, mint a lila-fehérek ellen, és akkor meglehet a győzelem. Vezetőedzőnk azt is hozzátette, hogy ebben az esetben be is biztosítaná a gárda a csoport 5. helyét, ráadásul 2 győzelmet vihetne tovább a következő körbe.

Dávid Kornél KA – Alba Fehérvár

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 14:00

Leány kadett csapatunk vasárnap a csoport sereghajtója, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen lép pályára az MKOSZ-csarnokban. Az ebédidőben sorra kerülő mérkőzés esélyese a 4/8-cal álló DKKA, de Kovács Dávidék, mint az egész idényben, most sem fogalmaztak meg konkrét eredményre vonatkozó célt a találkozó előtt.

A kadett lányok vezetőedzője elmondta, hogy a téli szünet óta nagyszerű munkát végeznek a lányok, mindent megvalósítanak az edzésen és szépen haladnak – ennek volt a kifutása a múlt heti, DEAC elleni idegenbeli siker. Kovács Dávid ugyanazt a játékot várja a csapattól, mint a hajdúságiak otthonában.

Dávid Kornél KA – Kiss Lenke KA

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 11:30

Fordulót rendeznek a serdülő lányok regionális bajnokságában is. A vasárnapi játéknapon Boda István és Frindt Nikolett együttese Sopronba utazik, ahol a Darazsak B-csapatával és a ZTE NKK-val találkozik. Boda István szerint a hétvége legfontosabb feladata, hogy a lányok meccsrutint szerezzenek, és mérkőzés szituációkban is gyakorolják, amit edzésen tanulnak.

A DKKA mérkőzései (Sopron, vasárnap):

10:00 – Dávid Kornél KA/B – Soproni Darazsak Akadémia/B

12:00 – Dávid Kornél KA/B – ZTE NKK

A hétvégén tartják a Kenguru Kupa 4. fordulóját, amiben összesen 7 csapatunk fog versenyezni. Az A-csoportban a Darazsak és a Vezérek szerepelnek, és a B-csoportban is rendeznek DKKA-s házi meccset az Ördögök és az Ugrómókusok között. A D-csoportban a Tigrisek, az F-ben a Zsiráfok, a G-ben pedig a Flamingók lépnek pályára. Az A- és az F-csoport küzdelmeit Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik.

A DKKA mérkőzései:

A-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap)

9:00 – DKKA Darazsak – DKKA Vezérek

10:30 – DKKA Vezérek – Alba Fehérvár Cápák

12:00 – Alba Fehérvár Cápák – DKKA Darazsak

B-csoport (Paks, vasárnap)

13:00 – DKKA Ördögök – DKKA Ugrómókusok

14:30 – DKKA Ugrómókusok – ASE-Paksi Harcosok

16:00 – ASE-Paksi Harcosok – DKKA Ördögök

D-csoport (Marcali, vasárnap)

10:00 – Marcali Szürkefarkasok – DKKA Tigrisek

11:30 – DKKA Tigrisek – Fűzfői AK

F-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap)

15:00 – Alba Fehérvár Oroszlánok – DKKA Zsiráfok

16:30 – vereség esetén

18:00 – győzelem esetén

G-csoport (Veszprém, szombat)

11:30 – DKKA Flamingók – VESC

13:00 – vereség esetén

14:30 – győzelem esetén

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!