DKKA Női Amatőr

Nagy győzelmet aratott felnőtt női csapatunk Sopronban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Az első három negyed parádésan sikerült. A hajrában visszajött a meccsbe a Sopron, de amikor kellett, mindig volt egy extra hármas a tarsolyban.

Nem lehet mondani, hogy a véletlenre bízná a Sportdarázs-SMAFC, hiszen a bajnokság hajrájára a felnőtt válogatott kerettagságig jutó Sitku Zsuzsannával erősítette meg B-csoportos keretét. Nálunk Vas Betti és Monics Dorka hiányzott a keretből, és a meccs előkészületeihez hozzátartozott, hogy Betti operatőrként segített be a rendezésben.

Úgy indult minden, ahogy kell: Varga, Frindt, majd Papp pontjaival diktáltuk a tempót. A házigazda Toman révén próbálta tartani a lépést. Szücs Lilla és Laufer is beköszönt (7. perc, 7-15), amivel jelentős előnyt építettünk ki. Úgy tűnt, hogy a negyed vége a Soproné lesz, de Varga hármasával 19-14-re vezettünk tíz perc játék után. A folytatásban is hasonló mederben haladt a mérkőzés. Hol kettő, hol hat ponttal vezettünk. A félidő hajrájában nyitottuk ki valamelyest az ollót: a 17. percben 29-27-ről 36-27-re léptünk meg, amiből hatot meg is tartottunk a nagyszünetre (20. perc, 33-39).

Varga-kosár nyitotta a második félidőt is, majd gyorsan jött Laufer hármasa is. 43-33-nál villámgyorsan időt is kellett kérnie Srdjan Radulovic edzőnek. Egy gyors kosárváltás után majdnem három percig nem esett mezőnygól. A rossz sorozatot Toman újabb hármasa törte meg. 53-41-re is vezettünk, de a negyedet négy soproni pont zárta. A hajrára fordulva belelendült a hazaiak ásza, Sitku, valamint a másik magasember, Jevtovic is. A Sportdarázs mindent megpróbált, és félő volt, hogy a mieink nem tudnak kitartani a végéig. Amikor nagyon kellett, akkor viszont jöttek az extra hármasok. 55-51-nél Laufer, 61-61-nél Szücs Lilla, 64-64-nél Kötő Luca, majd 68-67-es soproni vezetésnél (ez volt az egyetlen pillanat a mérkőzésen, amikor vezetett a házigazda) megint Laufer talált be a triplavonalon túlról. Az utolsó másodpercben Toman Dóra még dobhatott az újabb fordításért, de ez a meccs a 39 percen át vezető, hősiesen küzdő csapatunké kellett, hogy legyen.

Annak ellenére sikerült idegenben legyőzni a Sopront, hogy csapatunk 15-tel kevesebb lepattanót szerzett (46-31), kevesebb, mint feleannyi büntetőt dobhatott (22-9) és jóval kevesebb VAL-t ért el (108-82), mint ellenfelünk. Az eladott labdák „versenyét” is a Sopron nyerte 20-8-ra. A DKKA nagybetűs CSAPAT-ként küzdött ezen az estén, a három legjobb teljesítményt Laufer Gabriella (20 pont, 20 VAL), Papp Lilla (8 pont, 8 lepattanó, 16 VAL) és Frindt Nikolett (12 pont, 4-4 lepattanó és szerzett labda, 15 VAL) jegyezte.

A lányok két hazai mérkőzéssel fejezik be az alapszakaszt, és már nem lehetnek rosszabbak másodiknál.

Sportdarázs-SMAFC – Dávid Kornél KA 68-70 (14-19, 19-20, 12-14, 23-17)

Sopron, Novomatic Aréna, v.: Kiss M., Kovács M.

DKKA: Varga S. 16/6, Frindt N. 12/6, Szücs Lu., Laufer G. 20/9, Drávecz B. 4

Csere: Szücs Li. 7/3, Papp L. 8, Dávid M., Kötő L. 3/3 (Vas B., Vas V.)

Szentpáli Gergő: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, mérhetetlenül büszke vagyok rájuk. Amire felkészültünk, azt szinte hibátlanul meg tudtuk valósítani és igazi csapatmunkával értük el a sikert. Le a kalappal a teljesítményük előtt, ezen az úton kell tovább haladnunk. Gratulálok a Sopronnak is a játékhoz, nagyon erős kerettel álltak ki. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Címlapfotó: Sportdarázs-SMAFC/Tóth Zsombor

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!