Négyen a válogatottban

A fehérvári, kosaras utánpótlásban zajló minőségi munkát szimbolizálja, hogy négy, rendkívül tehetséges kosárlabdázónk szerepel a 16 éven aluli, fiú kosarasok válogatott keretében. Kovács Ákos, Takács Erik, Kass Balázs, Somlai-Kiss Máté, valamint Peresztegi Nagy Ákos edző képviseli az Alba Fehérvárt az U16-os, nemzeti együttesnél. A válogatott csapat jelenleg komoly meccsterhelés alatt van, a karácsonyt megelőzően, december 19-től 21-ig a Balkán Kupán szerepeltek Bukarestben, a házigazda Románia, Bulgária és Szerbia együttesével, fiataljaink mindhárom összecsapásukat elvesztették a román fővárosban. A bivalyerős szerbektől 89-39-re, a bolgároktól 68-52-re, a románoktól pedig 74-63-ra kaptunk ki. Előzőleg négy közös edzésen vettek részt Fehérváron, Váradi Attila vezetőedző és Peresztegi Nagy Ákos másodedző vezetésével. A bukaresti volt a korosztályos gárda első felkészülési tornája, amely része a 2018 nyarán következő, Divizió B-s Eb-re való felkészülésnek. Az eseményt augusztusban, a bosnyák fővárosban, Szarajevóban rendezik.

A válogatottban szereplő fiúk az ünnepek alatt sem sokat pihenhettek, lévén a hétvégén Wroclawban lépnek pályára az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV), Lengyelország, Csehország és Szlovákia legjobbjai ellen.

– A keretben 2002-ben és 2003-ban született kosarasok szerepelnek. A Balkán Kupán mindegyik meccsünket elvesztettük, akadtak jó megmozdulásaink és kevésbe sikeresek egyaránt. Ami feltétlenül öröm, hogy Kass Balázst beválasztották az allstar csapatba, azaz a legjobb ötösbe. Meg is érdemelte, a fehérvári irányító kimondottan jól teljesített, de a többiek is megtették a magukét. A külföldön játszó magyar tehetségek nem tartottak velünk Bukarestbe, ráadásul betegségek és sérülések miatt sem tudtunk a legjobb összeállításban pályára lépni. A közeljövőben még erősebbek lehetünk, ha az Alba utánpótlásának nigériai centere, Awogbemi Sodiq Seyi megkapja az állampolgárságot. A hírek szerint ez nyárig bekövetkezhet, az afrikai másfél éve, 2016 áprilisában került a DKKA-hoz, azonnal meghatározó játékosunk lett. Meggyőződésem, nagy hasznára lenne a nemzeti együttesnek is – közölte Peresztegi Nagy Ákos, a válogatott másodedzője. 

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!