Nem tudtuk 40 percig játszani, amit gyakoroltunk

Országos kadet fiú bajnokság, Felsőházi rájátszás

Dávid Kornél KA Alligators – Szombathelyi SI/A 80-85 (23-19, 16-26, 20-22, 21-18)

Statisztika

 

Matthieu Donnard:

A Szombathelytől öt ponttal kikapni nem szégyen. Kereshetnénk kifogásokat, de nem lenne értelme a sérült játékosokkal vagy a játékvezetőkkel foglalkozni. A valóság ezzel szemben az, hogy amit elterveztünk, és amit egész héten gyakoroltunk, nem tudtuk negyven percen keresztül végrehajtani. A kulcs az volt, hogy lelkileg stabilak maradjunk, kontrolláljuk a meccs tempóját, védekezésben vegyük fel fizikálisan a harcot egy-egyben és a lepattanókért, aztán támadásban használjuk ki a magassági fölényünket. Fiatal, fejlődésben lévő játékosokról van szó, akiknek meg kell tanulnia olvasni a játékot, elkerülni azokat a random szituációkat, amik csak frusztrációt és rengeteg hibát szülnek. Sajnos ebből túl sokat vétettünk, hogy feltörjük a stabilan játszó Szombathelyt.

A második félidőben túl sok egy-egy helyzetet vesztettünk el, és mellé támadásban rossz dobásokat választottunk: 18/42 kétpontos, 7/20 hárompontos és 13 büntetőt is kihagytunk. A mérkőzés tanulsága, hogy ha egyszer valami bevált és működik, akkor azt ismételnünk kell újra meg újra.

A következő meccs a Sopron ellen szombaton este 18:00-kor az MKOSZ-ben lesz. Ellenük idegenben 20 ponttal kaptunk ki, úgy hogy egyetlen játékosuk 44 pontot dobott. Nálunk visszatér minden sérült, keményen dolgozunk a héten, hogy jó meccset játszunk a Sopron ellen. A rájátszás is bizonyítja, hogy ebben a bajnokságban bárki megverhet bárkit.

#HajráDKKA