Nívós összecsapások Fehérváron

Petz Gábor

Botos Péter

Rangos, utánpótlás kosárlabdatornára kerül sor a hétvégén a koronázó városban, két helyszínen.

 

Pörögnek az események, december végén, a két ünnep között nyolc, 16 éven aluli válogatott pattogtatott Fehérváron, a hétvégén pedig klubcsapatok viaskodnak. Négy magyar, egy olasz, cseh, szerb, horvát és német együttes részvételével kerül megrendezésre az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga névre keresztelt esemény, amelyen a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mellett a Vasas, a Honvéd, a Szolnoki Olaj KK, külhonból pedig a KK Flash Beograd, az USK Praha, a Cibona Zagreb, valamint a római székhelyű Stellazzurra Basketball Academy képviselteti magát.

 

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, a kontinensen magasan jegyzett együttesek teszik tiszteletüket a koronázó városban, a küzdelmek péntek délelőtt, 10-kor kezdődnek és vasárnap, 19 órakor zárulnak. Az első és a harmadik napon a Vodafone Sportcentrum, szombaton délelőtt és délután pedig a Tóvárosi Általános Iskola a házigazda.

 

– Nagy öröm, hogy ismét rangos, utánpótlás, kosaras esemény rendezője a városunk. Komoly együttesek lépnek parkettre, bízom abban, hogy a két héttel ezelőtti seregszemléhez hasonlóan, ezúttal is sokan kilátogatnak és szurkolnak a székesfehérváriaknak– jegyezte meg Mészáros Attila alpolgármester.

 

A DKKA sportigazgatója, egyben a torna igazgatója, Matus Gábor elmondta, az akadémia céljai egybeesnek az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szervezőinek elképzeléseivel, nem véletlenül neveztek a küzdelmekre. Szeretnék, ha az U14-es együttes nem csak itthon bizonyítana – az utóbbi években megnyerték a hazai bajnokságot a kenguru korosztályban –, hanem a nemzetközi porondon is.

 

Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, továbbá DKKA alapítója és névadója hozzátette, a város vezetésének és a hazai szövetségnek köszönhetően immár két olyan helyszín – sportcsarnok és tornaterem – is akad Fehérváron, amely alkalmas ilyen volumenű rendezvény lebonyolítására.