Örömjáték Kacsa-módra

Korosztály:Kenguru (U11)
 
Csoport:Kenguru Bajnokság, 7. forduló „D” csoport
 
Időpont:2016.04.03  
 
Helyszín:Székesfehérvár, Németh László Ált. Isk.
 
Csapatok:DKKA KacsákDKKA Vezérek
 
Eredmény:5846 
I. negyed:819
II. negyed:23+42+2
III. negyed:712
IV. negyed:1611
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Deme Dóra (Kacsák):

A Vezérekkel kezdtük meg a 7. fordulót, legutóbb kikaptunk tőlük, most megkíséreltük a győzelmet, a látható fejlődés miatt, amin a gyerekek keresztül mentek, éreztük és bíztunk benne, hogy van keresnivalónk.

Azt gondoltam, hogy végre egyszer magabiztosan kezdünk majd – hát nem jött össze…

Sem védekezésben, sem támadásban nem csináltuk azt, amit tudunk, bizonytalanul hoztuk fel a labdát, nem szemben védekeztünk hanem oldalról lökdösődtünk, meg is szórták magukat a Vezérek, 19:8 oda.

Aztán jött a második sor, akik ránézésre és szerencsére tudásban is erősebbek voltak ellenfelünknél, gyönyörű védekezéssel, szerzett labdákkal indultunk, amiket kosárral is fejeztünk be, de felállt védelem ellen is sikerült 1-1-ezni, passzolni, befutni, szép megoldásokat láthattunk.

Gyuszi és Bendi ontották a kosarakat, Bence ellátta őket szebbnél szebb átadásokkal, Bobo, Márk és Tomi pedig rendkívül hasznosan védekeztek. A büntetőkből csak négyet dobtunk be, ez kis odafigyeléssel lehetett volna kicsit több.

A fordulás után aztán a kicsit bizonytalanabb ötösünktől is láthattunk szép ziccereket, bár rengeteg kimaradt. P. Patrik, Ádi és Barna talált be, Zsófi jól védekezett és passzolt, Dani kicsit bátortalan volt, de értékelem az igyekezetét!

Az utolsó játékrészben aztán ismét magabiztosan teljesítettünk, Sz. Patrik és Gyuszi felváltva fogták a 14-es kisfiút, jól lefárasztott ugyan bennünket, de ami védekezésben elmaradt, azt pótoltuk támadásban és a nagy előnyünkből sikerült megtartani azt, ami a győzelmet jelentette. 

Gratulálok a csapatom minden tagjának, szép teljesítmény volt, előreléptünk, fejlődtünk és végre a megérdemelt győzelem sem maradt el!

Ellenfelünknek köszönjük a sportszerű játékot!

Balogh Imre (Vezérek):

Az öltözőből nem lehet meccset nyerni.

11 pontos első negyedbeli vezetés után a második negyedben „az öltözőben maradtunk”, 23 pontot kaptunk és 2 pontot dobtunk. Innen már nem volt esély.

Gratulálunk a Kacsáknak!

   
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Hadlaczki Bendegúz18
Kemény Gyula11
Nagy-Mátrai Botond7
Nyíri Barna5
Bóra Ádám5
Csere
Pénzes Patrik4
Veliczky Tamás3
Zacskó Bence2
Gerlang Dániel 
Magda Zsófia 
Horváth Szelina 
Vidéki Luca 
Szántó Patrik 
Schwaller Márk 
Varga Kinga 
Bassola Domonkos 
 
Csapatok:DKKA VezérekDKKA Gepárdok
 
Eredmény:6242 
I. negyed:227
II. negyed:12+4=1612+4=16
III. negyed:127
IV. negyed:1212
Hosszabbítás:  
 
Edzői értékelés:

Balog Imre (Vezérek):

Legalább nyertünk!

Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy a második és negyedik negyedben játszó ötösünk nincs formában, de legalább egálra hozták a negyedeiket, így megmaradt a különbség, amit a többiek összehoztak.

Fekete Csilla (Gepárdok):

Már előre megszeppent a csapat.

Az első negyedben éppen az látszott, hogy a két nappal ezelőtti edzőmeccsen kikaptunk éppen a Vezérektől. Nagy nehezen eljutottak odáig a fiúk, hogy nincs ez sosem „kőbe vésve”, de addigra nagy lett a hátrányunk, csak tartani tudtuk az eredményt, fordítani sajnos nem. Nehezebb csoportban is voltunk most.

   
Gepárdok tagjai:Játékos neveP.sz. 
Nagy Dominik18
Gyóni Miklós10
Tóth Adrián6
Rapai Zénó3
Pásti András 2
Kinorányi Bálint 2
Mészáros Máté 1
Heizer Máté 
Repka Roland 
Szabó Zétény 
Szabó Huba 
 Bakó Adrián    
       
Csapatok:DKKA GepárdokDKKA Kacsák
 
Eredmény:4370 
I. negyed:824
II. negyed:12+514+7
III. negyed:411
IV. negyed:1414
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Fekete Csilla (Gepárdok):

A jobbaktól nem szégyen a vereség.

A Kacsák igen magabiztosan játszottak, egyértelmű volt a fölényük. Mi már kicsit fáradtabbak is voltunk a végére.

Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Deme Dóra (Kacsák):

-A Gepárdok ellen már játszottunk Dunaújvárosban, akkor pihenő nélkül, és viszonylag szoros meccs kerekedett belőle, most viszont pihentebben, összeszedettebben és több fordulónyi tapasztalattal vágtunk neki.

Azt hiszem, ez az a kezdés, amire mindig vágynék, hiszen felszabadultak, gyorsak, erősek, ügyesek és vidámak voltatok! Öröm volt nézni, ahogyan ment a labda, passzoltunk, betörtünk, lepattanót szedtünk, kihoztuk, újrakezdtük… Ezeket tanuljuk, és itt az eredménye! A védekezés is fegyelmezett volt, nem csapkodtunk, utolértük a támadót és megállítottuk, majd a szoros védekezésből rontott átadásokat megszereztük és indultunk.

Gyönyörű volt!

Aki felkerült a pályára – és ezt kérem minden alkalommal -, az hajtott, amennyire csak tudott.

Az első negyedben elhúztunk 24:8-ra, a másodikban csak a 8-as kisfiú dobott ellenünk 12 pontot, de mi tartottuk a megszerzett előnyt.

A büntetőknél a 7 már jónak számít.

A harmadik negyedben Ádi remekelt, küzdése tanítani való! De a többiek sem keseredhetnek el, ugyanis Barna magabiztossága, Gyuszi és Domi hasznos játéka, valamint Szelina és Kinga védekezése sem hagyott maga után kivetnivalót. Az utolsó játékrészben Márk valami csodálatos védekezést produkált, ezzel sikerült mérsékelni a 8-as fiú dobott pontjait, helyzeteit. Bence itt is jól osztogatott, nagyon jól lát a pályán. Bendi a végére elfáradt, főleg védekezésben, de Luca és P. Patrik igyekezett ezen segíteni. Ez a negyed 14-14 lett, de szerencsére nem jelentett veszélyt a győzelemre, és a mérkőzés utolsó kosarát Luca dobta! 🙂

43-70 lett a vége, amire büszkék lehetünk/lehettek, ez a mérkőzés igazi örömkosárlabda volt!!!

Köszönöm Nektek, hogy mindkét mérkőzésen megmutattátok, mit is tudtok valójában! Jöhet az utolsó forduló, a szezonban harmadszor veszünk részt a „C” csoportban, célunk, hogy legalább egy meccset tudjunk ott nyerni!

Dolgozunk tovább! Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

   
Gepárdok tagjai:Játékos neveP.sz. 
Gyóni Miklós19
Kinorányi Bálint8
Mészáros Máté 5
Szabó Huba3
Nagy Dominik2
Tóth Adrián2
Rapai Zénó2
Szabó Zétény1
Pásti András1
Heizer Máté 
Tóth László Endre  
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Bóra Ádám12
Kemény Gyula12
Zacskó Bence11
Hadlaczki Bendegúz10
Nyíri Barna6
Csere
Pénzes Patrik5
Bassola Domonkos4
Schvaller Márk3
Szántó Patrik3
Vidéki Luca3
Varga Kinga1
Horváth Szelina 
Magda Zsófia 
Gerlang Dániel 
Veleczky Tamás