Öt ikerpár az akadémián

Az idei szezonban bekövetkezett az, ami korábban egyszer sem, öt ikerpár pattogtat a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia korosztályos együtteseiben.

 

Az U11-es gárdát Rostási-Szabó Emma és Álmos erősíti, másfél éve ismerkedtek meg a kosárlabdával, nevelőedzőjük Fekete Csilla, aki jelenleg is irányítja az edzéseiket.

Ugyanebben a csapatban szerepel Finy Ágoston és Barnabás, ők is 2013 márciusában érkeztek először edzésre. Természetesen figyelik a TLI-Alba Fehérvár felnőtt együttesének szereplését. Ágoston leginkább elismert játékosa Simon Balázs, míg Barnabás Supola Zoltán játékát értékeli a legtöbbre. Miután a fiúk szelíd mosoly kíséretében közölték, álmuk az, hogy majdan a tengerentúlon kosárlabdázzanak, a világ legerősebb bajnokságában, nem meglepő, hogy példaképet is az NBA-ben szereplő sztárok közül választottak. Ágoston favoritja a New Orleans Pelicans kulcsembere, Anthony Davis, Barnabás pedig a Los Angeles Clippers ászáért, Chris Paulért rajong.

A DKKA U13-as együttesében jut szóhoz Vas Beatrix és Viktória. Két és fél éve tartoznak az akadémia kötelékéhez, nevelőedzőjük Zsolnay Gyöngyi, az idei szezonban Kovács Tímea és Nagy Sándor irányítja munkájukat. A Vas ikrek irányítóként és bedobóként jutnak szóhoz a mérkőzéseken, álmuk egyértelmű: mindketten élvonalbeli kosarasok szeretnének lenni. Az ízlésük hasonló a palánkok világát illetően, az TLI-Alba együttesében Supola Zoltán a kedvencük, az NBA-ben pedig a Los Angeles Lakers pontgyárosa, az ötszörös NBA-győztes és kétszeres olimpiai bajnok, Kobe Bryant.

Az U15-ös gárdájában pattogtat a két irányító, Nagy Krisztina és Annamária, mindketten három és fél évvel ezelőtt látogattak először edzésre, akkoriban Kruppai Nóra dirigálta a tréningeket, napjainkban Zsolnay Gyöngyi vezeti a csapatot. A Nagy lányok albás kedvence a nyáron, kétéves, szolnoki kitérő után visszatért Simon Balázs. Krisztina példaképe Zsolnay Gyöngyi, Annamáriának pedig a korábban a női NBA-ben is megfordult, az élsporttól tavaly búcsúzó irányító, Iványi Dalma.

A DKKA U16-os, fiú együttesében bizonyít hétről hétre az irányítóként bevethető Takács Martin és Milán. Immár hét éve szerepelnek az akadémián, nevelőedzőjük Szigetvári Zoltán, jelenleg Kertész Zsolt felügyelete mellett gyakorolnak. Mindketten szeretnének szerepelni a korosztályos válogatottakban, valamint majdan, felnőttként is szóhoz jutni címeres mezben. Martin kedvenc, fehérvári kosarasa Tóth Péter, testvére pedig Simon Balázst kedveli leginkább. Természetesen ők is az NBA-ből választottak példaképet, Martin szerint a világ legjobbja a nyáron, Miamiból Clevelandbe visszatért óriás, LeBron James, Milán szerint az Oklahoma City Thunder agytrösztje, Kevin Durant tud a legtöbbet a játékról.