Régiós döntő győzelemmel!

Április 26-án került sor a Vodafone Sportcsarnokban a kadett korosztály regionális bajnokságának közép csoportjában a régiós döntőjére. Négy csapat részvételével zajlottak a mérkőzések.

Elődöntő:
AF- ARSC -DKKA/A – BLF- ZICCER
89-39 / 29-8,15-15,27-4,18-12/
PAPP I. 14, ORCZY B. 12, NYULÁSZ B. 9, MÉSZÁROS A. – MOLNÁR D. 6/3 – 6/3 cs: LEVI K. 13, OSVÁTH B. 10, JENEY A. 7, SALLAI B. 6, HEINRICH M. 4, FERENCZY M. 2, SZABÓ A

Kertész Zsolt edző értékelése:
Az első mérkőzésen első negyed közepén sikerült nagyobb előnyre szert tenni, annak köszönhetően, hogy sikerült labdákat szereznünk és abból gyors kosarakat szerezni. A második negyedben sokat cserélve mindenki sokat játszott. A harmadik negyedben szigorítottunk a védekezésünkön és a fáradó ellenféllel szemben tovább növeltük az előnyünket. Az utolsó negyedben a cserék játszottak.

Döntő:
AF-ARSC-DKKA/A -ELITE-BASKET Törökbálint
59-51 / 18-16, 8-10,15-11,18-14/
ORCZY B. 15, NYULÁSZ B. 8, MOLNÁR D. -HEINRICH M. 6-6, PAPP I. 4 cs: MÉSZÁROS A. 8/6, FERENCZY M. 6, OSVÁTH B. 4, LEVI K. 2, SALLAI B. , JENEY A.

Kertész Zsolt értékelése:
Az eredményből is kitűnik, hogy a küzdelem és a védekezés dominált az igen magas hőfokú mérkőzésen. A mérkőzés tétje kicsit bénította a csapatot, így nehezen lendültünk támadásba.
A védekezésünk rendben volt, a megbeszéltek szerint tettük a dolgunkat. A második negyed közepétől az ellenfél zónára váltott, ami ellen ugyan megvoltak a belső helyzeteink, de félve vállaltuk el azokat. A szünetben kértem a fiúkat, hogy támadásban középtávolról is vállalkozzanak illetve kevesebb labdavezetéssel kosárlabdázzanak. A harmadik negyedtől a küzdelem tovább élesedett és a küzdelem dominált a pályán. A negyedik negyedben sikerült labdákat szerezni és abból könnyű kosarakat szerezni. Az így szerzett előnyünket megtartottuk a mérkőzés végéig!

Gratulálok a fiúknak! Május 17-18-án lesz az Országos Regionális Bajnokság Döntője!