Régiós válogatottban a két kosaras

Az Alba Fehérvár-DKKA U14-es, fiú csapatának két kosarasa, Kertész Dávid és Szalc-gruber Ádám is bekerült a régiós válogatottba.
 
 A nyugati régió korosztályos együttesében jutottak szóhoz a közelmúltban, a fővárosban rendezett erőpróbán, amelyen Nyugat, Pest, Kelet és Dél legjobbjai mérték össze tudásukat. Előzőleg Sopronban tartottak erőpróbát, amire a nyugati országrészből 24 kosarast hívtak. A fehérvári utánpótlást négy, 14 éven aluli játékos képviselte, Kertész és Szalcgruber mellett Ujhelyi Adrián és Bata Olivér. Utóbbi kettő végül nem került be a fővárosban szóhoz jutó régiós válogatottba, de a folytatásban nekik is lesz esélyük bizonyítani tehetségüket a korosztály legjobbjai között.

Kertész Dávid és Szalcgruber Ádám elmondta, remekül érezték magukat a soproni és a budapesti eseményen. Céljuk, hogy majdan az ifjúsági válogatottban, később a felnőtteknél is szóhoz jussanak, valamint természetesen az Alba Fehérvár első csapatában. Szalgruber majdan irányítóként, Kertész bedobóként szeretne bizonyítani. Edzéseiket Nagy Dániel irányítja, aki Sopronban és Budapesten is figyelemmel kísérte a játékukat. A korábbi esztendőkben Tilinger László és Hegedüs Péter dirigálta a fiúk fehérvári tréningjeit.