Remek hangulatú évzáró

Sorversenyekkel búcsúztatta az esztendőt az akadémia.

Ismét megtelt az Alba Regia Sportcsarnok küzdőtere, kék-fehérbe öltözött, csillogó szemű gyerekekkel.  A korábbi évekkel ellentétben, idő hiányában ezúttal mérkőzéseket nem vívtak a felnőtt csapat játékosaival megerősített, korosztályos gárdák, váltóversenyeken bizonyíthatták tehetségüket a DKKA és az Alba Fehérvár utánpótlásának növendékei. Az U11-es és 12-es korosztály kezdte a megmérettetéseket, majd következtek az idősebbek, az U14-től egészen a felnőttekig. Minden csapathoz kisorsoltak egy játékost az Alba Fehérvár felnőtt csapatából, a fiúk lelkesen hajtották végre a feladatokat a kicsikkel. Két órán át zajlottak az események parketten, a hozzátartozók teli torokból szurkoltak, nagyon sokan foglaltak helyen a lelátón. 32 csapat tagjai harcoltak, a küzdelmek során nem csak az ügyesség, a gyorsaság is számított. A programot szervező Nagy Krisztina és Farkas Sándor utánpótlás vezető igyekezett úgy összeállítani a feladatokat, hogy azok kellően humorosak, viccesek, ugyanakkor a legkisebbek által is könnyedén végrehajthatóak legyenek.

Az óvodás csoport tagjai, a 6 éves kosarasok, Szilassy László tanítványai rövid bemutatóval szórakoztatták a közönséget, minden megmozdulásukat nagy taps kísérte a tribünről. Az utánpótlás tagjainak hatalmas élményt jelentett, hogy a versenyek végén a felnőttekkel közös fotók készültek.

– Heteken át dolgoztunk a feladatok megtervezésén, mert nem lehettek megterhelőek, sérülésveszélyesek és bonyolultak, a játéktéren küzdő 500 gyereknek kis helyen kellett elférnie, valamint az időkorlát is határokat szabott. A felnőtt kosarasok kitettek magukért, minden gyakorlatot lelkesen végrehajtottak, ha pedig nem versenyeztek, szurkoltak a kicsiknek – mondja Nagy Krisztina, az U12-es lány A-csapat, a Rókák vezetőedzője, aki a tavaly téli és az idei nyári évzáró programját is megszervezte.  

A DKKA kuratóriumának elnöke, Dávid László – az alapító és névadó, Dávid Kornél édesapja – megköszönte az edzők és az akadémia összes dolgozójának áldozatos munkáját, további sikereket, valamint kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek.