Szolnokon bizonyíthatnak a 14 éven aluliak

Ismét rangos, nemzetközi erőpróbán mutathatja meg felkészültségét a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 14 éven aluli együttese. A hétvégén Szolnokon lépnek pályára, az EYBL második fordulójában.

 

Január közepén, Fehérváron, a Vodafone Sportcentrumban került megrendezésre az EYBL első köre, amelyen a Dávid Kornál Kosárlabda Akadémia U14-es együttese a 6. helyen végzett, az olasz Stellazzura Academy, az Alba Berlin, a Vasas Akadémia, az USK Praha és a Cibona Zagreb mögött, megelőzve a KK Flash Beograd, a Budapesti Honvéd és a Szolnoki Olaj KK gárdáját.

A koronázó városban utolsóként záró Tisza-partiak ezúttal házigazdaként lépnek pályára, ugyanis a hétvégén ők rendezik az European Young Basketball League következő fordulóját.

A DKKA a Gáz utcában három vereséget és egy győzelmet számlált, a KK Flash Beogradtól 70-64-re, a Cibona Zagrebtől 70-58-ra, az Alba Berlintől 67-43-ra kapott ki, majd a zárónapon hatalmas csatában, 71-68-ra legyőzte a Budapesti Honvédot.

– Pénteken a Vasassal kezdünk, majd a Stellazzura Róma az ellenfelünk. Szombaton a rendező Szolnokkal, vasárnap pedig a prágaiakkal találkozunk. A seregszemle jó felkészülési lehetőség számunkra serdülő bajnokság következő fordulójára, ami március 28-29-án kerül megrendezésre. A januári, négy, EYBL-mérkőzésünk tapasztalatai alapján ezúttal is kemény, küzdelmes összecsapásokra számítok, gyors ellenfelekkel szemben. Szeretnénk minden találkozón a maximumot nyújtani, győzelmi esélyeink vélhetően csak a magyar együttesek ellen lesznek – közölte Kertész Zsolt, a DKKA U14-es csapatának edzője.