Távozik az Akadémiától Matthieu Donnard

Petz Gábor

Botos Péter

Három éve csatlakozott a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához Matt Donnard francia edzőnk. Az egyéni képzésekért felelős szakemberként, a teljes DKKA szakmai programját felügyelő vezetőként csodás éveket töltött Székesfehérváron. Családjával együtt nagyon gyorsan beilleszkedett, könnyen megtalálta mindenkivel a közös hangot.

Minden edzésen, minden mérkőzésen az Akadémia érdeke lebegett a szeme előtt. Profi szemléletével kivívta kollégái elismerését, de sosem felejtette el hangoztatni, hogy ez egyben az ő családja is. A DKKA-stílus létrehozásában hitt, ahogy a gyerekek fejlődésében is.

Örökké tettre kész volt, az embernek az volt az érzése egész nap tudna egyéni edzéseket vezényelni a srácoknak, de még utána is meccseket elemezne az irodában.

A francia szakember úgy döntött közelebb szeretne lenni Franciaországban élő lányaihoz, így – az idei szezon végeztével – három év remek munka után hazatér és Nantes-ban edzősködik majd. Megüresedett pozíciójára a szakvezetés már keresi a megfelelő embert, de annyit elárulhatunk, hűek maradunk az Akadémia elveihez, külföldi képző edzőt keresünk, akinek a gyerekek egyéni fejlődése az első.

Matt búcsúzóul az alábbi levelet küldi minden DKKA-snak:

 

Kedves DKKA, Kollégák, Játékosok, Szülők, Barátok!

Három hónapja a világ egy globális egészségügyi válsággal küzd. Remélem, hogy ezekben a nehéz időkben mindannyian jól vagytok, egészségben a családotokkal vagytok.

Nehéz a szívem ma este, mivel olyan szavakat írok, amikről azt hittem sosem kell majd leírnom. Három évet töltöttem Magyarországon Veletek, most viszont úgy döntöttem visszatérek Franciaországba. Itt élnek a lányaim, szeretném, ha közelebb lehetnék hozzájuk Ráadásul augusztusban a Nantes Basket Hermine csapatához csatlakozhatok, hol az utánpótlás programot vezetem majd.

Rengeteg szép emlék köt Hozzátok, a DKKA-hoz. A bajnoki címek az U16-os és U18-as csapatokkal, nemzetközi mérkőzések, a hajnali egyéni edzések, jótékonysági futás, évnyitók, évzárók, karácsonyi ünnepségek, nyári táborok és még sorolhatnám. Felépítettünk közösen valamit, amiben benne van az identitásunk, a kosárlabda iránti szenvedélyünk. A DKKA jövője jó kezekben van.

Őszintén hálás vagyok mindannyiótoknak. A lányaimmal együtt nagyszerű élményben volt részünk, sokat tanultunk a kultúráról, varázslatos tájakon jártunk és a magyar nyelvvel is megbirkóztunk. Életre szóló barátságok kötődtek. Szeretjük Magyarországot és szeretjük a DKKA-t.

Egy ponton azt hiszem, ez nem jelenti az utunk végét, a lelkem mélyén úgy érzem, kötődöm Magyarországhoz. Addig is, ha alkalmunk lesz rá, mindenkivel örömmel találkozom, hogy a közös emlékekre emlékezzünk.

Szeretettel,

Matt

HAJRÁ DKKA!