Tizennégy győzelem zsinórban

A DKKA U21-es együttese megnyerte az alapszakasz küzdelmeit

A felnőttek bajnokságával párhuzamosan zajlik az U21-es kosárlabda bajnokság az élvonalban. A DKKA együttese a Falco legyőzésével megnyerte az alapszakaszt, zsinórban aratott 14 sikerével.

Nagyszerűen menetelt az Alba Fehérvár-DKKA-Balogh 2000 együttese az utánpótlás bajnokságban, utoljára december 11-én szenvedtek vereséget Kecskeméten, 86-71-re. A folytatásban minden összecsapásukat megnyerték, az utolsó fordulóban ugrottak a tabella élére, a végig élen álló Falco Szombathely gárdáját 84-77-re verték, így élen zárták az első etapot.

– Ebben a korosztályban nincs rájátszás, hanem háromnapos, nyolccsapatos döntőre kerül sor, a férfi Magyar Kupa-döntő lebonyolítási rendszerének megfelelően. Az A-csoport első négy helyezettje – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, Falco, Szeged, Nyíregyháza -, valamint az NB I/B Nyugati csoportjának, valamint Keleti csoportjának első két helyezettje szerzett jogot a szereplésre. Utóbbi négy együttes kapcsán még nincs biztos információ, ugyanis a második vonalban még tartanak a küzdelmek, vélhetően a Debrecen, a Honvéd, valamint a Vasas és a Baja szerez jogot a részvételre – mondja Peresztegi Nagy Ákos, az U21-es gárda vezetőedzője.

Aztán hozzáteszi, együttesével úgy indultak a szezonnak, hogy az alapszakaszt a négy között zárják, arra a szakvezető nem gondolt, hogy az élen zárnak, arra pedig végképp nem, hogy 14 meccsen át maradnak veretlenek.

– A fő cél az volt, hogy az U18-as kerettagoknak, valamint a felnőtt kerettel készülő utánpótlás korú játékosoknak, Blaskovits Lászlónak, az utolsó meccseken hozzánk csatlakozó Kovács Ádámnak, Brbaklic Alaksának és Czirbus Józsefnek minél több lehetőséget biztosítsunk ezen összecsapásokon, fejlődésük érdekében. A szezont az előzetes elvárásoknak megfelelően kezdte a csapat, december közepéig négy vereség és hat győzelem volt a mérlegünk, a 11. fordulóban sikerült megvernünk itthon a Nyíregyházát egy rendkívül szoros találkozón, 97-88-ra, majd egy ponttal győztünk Szombathelyen, ami akkora lökést adott a csapatnak, ami repített bennünket a további fordulókban. A csapat folyamatosan fejlődtek, s mindig akadtak átlagon felüli teljesítmények. A legnagyobb bravúr a szombathelyi sikerünk volt, ezzel alapoztuk meg a későbbi diadalokat.

Az egy hónap múlva következő döntő helyszíne kapcsán még nincs információ, a szövetség pályázat útján dönt a rendezőről. A fehérváriak azért nem pályáznak, mert az esemény idején egy más hónapokkal ezelőtt lekötött, nagyszabású rendezvény lesz a csarnokukban.

–        Nem készülünk külön a döntőre, ugyanis az U18-as bajnokság felsőházi rájátszása jelenleg is zajlik, több olyan játékosunk akad, aki mindkét együttesben érdekelt, Fülöp Bence, Kusonic Milan, Varga Máté, Molnár Máté, Molnár Dániel, Zsenits Bendegúz, Adegbite Dennis. A szintén általam irányított 18 éven aluliak szerdán, hazai pályán fogadják a Debrecent, ha azt a találkozót sikerül megnyerni, ott is érdekeltek leszünk a nyolccsapatos, országos döntőben. Annak a lebonyolítása azonban más rendszerben zajlik, mint a 21 éven aluliak esetében. Az U18-ban még három mérkőzés van hátra a felsőházi rájátszásból. A sikeres szezonzáráshoz elengedhetetlen, hogy sérülések ne hátráltassanak bennünket. Eddig is küzdöttünk betegségekkel, de azokat a gondokat mindig sikerült áthidalnunk.