Több mint helytállás: 2 tényleges győzelemmel a „B” csoportba küzdötték magukat a Gepárdok

Petz Gábor

Botos Péter

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

5. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2018-02-11

Csapatok:

VUKE Veszprém – DKKA Vezérek

Eredmény:

34 : 52

Negyedek:

12 : 6, 6 : 14, Büntetők: 5 : 4, 3 : 12, 9 : 16

Edzői értékelés:

Nagy Sándor (Vezérek):

Előző napokban csak reménykedtünk, hogy ki tudunk állni a hétvégén. Végül nekünk sikerült, a veszprémieknek nem. Így a győzelem biztos volt, de nagyon örülök, hogy ezt a játékban is megerősítettük! Ehhez kellett Sipos Ádám és Orbán Olivér ponterőssége, de mindenki igyekezetét meg kell említenem, mert az is kellett a győzelemhez.

A Vezérek: tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sipos Ádám

23

Orbán Olivér

9

Andássy Bercel

4

Hermann Dominik

4

Ruppert Zsombor

3

Szabó Kristóf

3

Malét-Szabó Márton

3

Lőrinc Levente

2

Trenka Olivér

1

Dominik Máté

 

Törzsök Álmos

 

Pete Mihály

 
   

Csapatok:

DKKA Vezérek – DKKA Gepárdok

Eredmény:

36 : 42

Negyedek:

10 : 6, 5 : 9, Büntetők: 4 : 3, 11 : 6, 6 : 18

Edzői értékelés:

Nagy Sándor (Vezérek):

Sokan fél gyógyultan vállalták ma a játékot és ez a második mérkőzésen már nagyon érződött. Elfogyott az erő, és az amúgy is szervezettebb és támadásban és védekezésben is jobb 1-1 elleni játékot nyújtó csapat nyert. A vereséget megérdemeltük, ki kell javítani a hibát, ha egy csoporttal feljebb szeretnénk lépni! Esély van, dolgozni kell!

Tóthné Deme Dóra (Gepárdok:

C csoportban első meccsünket játszottuk. Fej-fej mellett kezdtük a mérkőzést, kis különbséggel zártuk az első negyedet.

A pályára lépők közül mindenki, kivétel nélkül harciasan állt hozzá a játékhoz: Bence-Zéti-Ervin-Gergő-Tajti Marci és a becserélt Bogi is vetődött a labdáért, ezzel sok feldobás szituációt kikényszerítve sok labdát szereztünk. Támadásban ezeket nem mindig tudtuk megbecsülni ugyan, de a védekezés nagyszerű volt.

A második sor szintén pontszegény negyedet produkált, de remek 1:1 védekezéssel 5 ponton tudtuk az ellenfelet tartani. Döme-Atti páros voltak a vezérek itt, viszont Tóth Marci, Doni, Zoli és Jákli Marci is hozzátette a magáét, remekül működtetek együtt. A félidei büntetőkkel sokat hozhattunk volna az eredményen, ám jött a szokásos 3 pont… Egy pontos hátrányból fordultunk.

A harmadik negyedben elfogyott kissé a lendület, a hajtós játékba kicsit elfáradtunk, így mínusz hattal mehettünk a negyedik negyedre; jó hír viszont, hogy Ervin és Zéti pontjaival még tartottuk magunkat. Ez mindenképp kellett a végjátékhoz, ahol ellentmondást nem tűrően védekeztünk illetve támadtunk, erőszakosan a gyűrű felé, jó befutásokkal, passzokkal és betörésekkel 6-18 lett az utolsó játékrész, amivel végül 6 pontos győzelmet arattunk. Döme és Atti mellett Doni is betalált egy szerzett labdából, valamint Zoli is megdobta élete első mezőnykosarát.

Összességében egy jó mérkőzésen vagyunk túl, amit ugyan sok hiba tarkított, mégis ezek elkövetése után ki tudtuk javítani. A lendülettel és agresszivitással sok faultot harcoltunk ki, a büntetőket itt sikeresen érvényesítettük, senkinek nem ingott meg a figyelme, amiért dicséret jár!

Gratulálok az egész csapatnak, mindenki hozzátett valamit, ez a csapatjáték!

Elenfelünknek köszönjük a játékot.

A Vezérek tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Orbán Olivér

11

Lőrincz Levente

5

Malét-Szabó Márton

5

Sipos Ádám

6

Hermann Domonik

3

Trenka Ádám

2

Szabó Kristóf

2

Andrássy Bercel

2

Dominik Máté

 

Törzsök Álmos

 

Pete Mihály

 

Ruppert Zsombor

 
   

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Király Attila

11

Sándor Döme

11

Szabó Zétény

6

Farkas Ervin

4

Tóth Marcell

3

Biczó Bence

2

Muhadri Lilidom

2

Szabó Zoltán

2

Tóth Boglárka

1

Hajnics Gergely

 

Tajti Marcell

 

Jákli Marcell

 
   

Csapatok:

DKKA Gepárdok – VUKE-Veszprém/A

Eredmény:

44 : 43

Negyedek:

9 : 16, 6 : 9, Büntetők: 5 : 5, 5 : 9, 19 : 4

Edzői értékelés:

Pihenő nélkül jött a második mérkőzés, a 8 fővel kiálló Veszprém ellen. Így mindenképp járt nekünk a 2:0-ás eredmény, azonban minket nem ez érdekelt, hanem a játékkép, a fejlődés lemérése, így értékelésem egyértelműen a lejátszott meccsen látottakat tükrözi, a valós eredménnyel. Örülök, hogy saját „jogunkon” vívtuk ki a feljutást jelentő győzelmet, bár ez az elején még nem látszott. Kétség kívül fáradtak voltunk…

Tajti Marcin védekezésben, Zétin pedig támadásban látszott, hiányzott az elképzelés, csak mentünk bele a vakvilágba. Ám ezekből is születtek kosarak Ervin és Bence részéről, amivel „csak” 7 pont volt a hátrányunk. A második negyed ugyanezt mutatta, olyan „semmilyen” volt, mind támadásban, mind védekezésben. De lement, 5 büntetővel a félidőben. Így 10 pont mínuszról fordultunk. A harmadik játékrészben aztán Bence brillírozott, tőle picit szokatlan határozottsággal, de ez sokkal jobban tetszett, mint amikor félénk vagy. A Te pontjaiddal tartottuk magunkat, szép sarkazásos megoldásokkal találtál be, valamint jól osztogattál, Boginak is érkezett két labda amiből egyet tudtál rádobni, legközelebb be fog menni! Védekezésünk jobb volt, mint az elején, így a negyedben 4 pont hátrányban, összességében mínusz 14-ről vártuk az utolsó negyedet. Ahol aztán jöttetek TI.

A „darálós” sor: Atti-Döme-Tóth Marci-Doni-Zoli-Jákli Marci. Egy csoda volt, amit műveltetek, amivel kissé még engem is megleptetek! Elhittétek, hogy ez a hátrány még ledolgozható, akartatok nyerni, meg akartátok mutatni, hogy mire vagytok képesek! Nem gondolom, hogy a másik sorból ez hiányzott, de most Ti voltatok a dominánsabbak. Ahogy szereztétek a labdákat és sorra szórtátok a kosarakat, a teremben eluralkodott a „káosz”, mind a szülők mind a kispad extázisba került, a pályán lévőkről nem is beszélve. Mindezek ellenére higgadtan gondolkodtatok, a fáradt lábak igenis dolgoztak védekezésben, ezt mutatja, hogy tisztán, a 10 perc alatt mindössze 1(!!!) faultunk volt. Lepattanókból, indításokból és 1:1-ekből szerzetünk gyönyörű kosarakat, és végre az összjáték is látszott: mindenki kiszolgálta a jobb helyzetben lévő társát. Először Atti, aztán Döme, végül Doni pontjai jelentették a reményt a győzelemhez, az i-re a pontot Döme gól jó plusz 1 pontja tette fel, amivel egálra, végül 1 pontos győzelemre vitte a csapatot.

Fantasztikus meccs volt, és ha azt írtam, hogy az előző forduló összehozott Benneteket/Bennünket, akkor talán tévedtem: ez a mérkőzés volt az, ami csapattá kovácsolta a társaságot. Köszönöm Nektek ezt az élményt, aki jelen volt, remélem Mindenki hozzám hasonló örömmel élte át-szegény Levit, aki betegség miatt nem tudott ezen a fordulón részt venni, természetesen beavatjuk, és ezúton is jobbulást kívánunk neki! Reméljük, a hírre gyorsabb lesz a gyógyulása 🙂

GRATULÁLOK!!!!!!!!!

Folytatjuk a B csoportban, ahol nagyon kemény ellenfelek várnak ránk. Szülőknek köszönjük a szurkolást és a támogatást! Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

15

Biczó Bence

11

Király Attila

11

Muhadri Lilidom

2

Tajti Marcell

2

Farkas Ervin

2

Tóth Boglárka

1

Tóth Marcell

 

Hajnics Gergely

 

Szabó Zétény

 

Szabó Zoltán

 

Jákli Marcell