Tornát nyert az U15 leány serdülő csapat

Kétnapos nemzetközi tornán vettünk részt a hétvégén a DKKA U15 leány serdülő csapatával Nagyváradon. Első mérkőzésünket a házigazdákkal játszottuk. A kiváló erőkből álló Nagyvárad csapatát a második félidőben nyújtott remek játékkal nagy csatában sikerült 55-47-re legyőzni. Vasárnap délelőtt a szintén Bihar megyei Nagyszalonta ellen játszottunk, ahol a korábbi mérkőzéssel ellentétben, az első félidőben nagyszerűen játszottak lányaink, és nyertek 85-42-re. A torna záró mérkőzésén, Nagyvárad másik csapata ellen játszottunk. A házigazdák nem találták ellenszerét a jó védekezésünknek és végül 76-40-t mutatott az eredményjelző a dudaszó pillanatában. A lányok boldogok voltak, hogy veretlenül hódították el a győzteseknek járó trófeát. Csapatunkból a különdíjat Fülöp Kata vehette át.

Edzői értékelés: Mindig nagy élmény nemzetközi tornán részt venni. Külön motíváció, ez a lányoknak is, ami meg is látszott a játékukon. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, és lehetőségünk volt sok taktikai elemet is kipróbálni a mérkőzéseken. Nagyon hasznosak az ilyen versenyek, mert a hazai porondról kilépve megismerhetjük más országok és népek kosárlabda kultúráját. A kiváló vendéglátásért külön köszönet a szervezőknek.

Csapat tagjai:

Nagy Krisztina, Nagy Annamária, Nagy Dorottya, Fülöp Kata, Mányoky Réka, Czompó Cintia, Gombás Petra, Mohai Zita, Szudárovics Janka, Laufer Gabriella, Csepke Klaudia, Bárándi Effi, Szabó Gréta, Szabó Eszter.

Edző:Zsolnay Gyöngyi, Szondi Ágnes