Továbbra is „B” csoport tanulságokkal

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

6. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2018-03-04

Csapatok:

Velencei Vadkacsák – Marcali Szürkefarkasok

Eredmény:

42 : 47

Negyedek:

12 : 7, 13 : 13, Büntetők: 3 : 7, 4 : 4, 10 : 16

Edzői értékelés:

Salamon Endre (Vadkacsák):

Nem elég ha csapat egyik része azt várja, hogy azok nyerjék meg a meccset, akik régebb óta kosárlabdáznak. Mindenkinek bátran fel kell vállalni bármit, ha lehetősége nyílik rá, legyen az labdavezetés, dobás, vagy passzolás. Nem szabad kétségbe esetten szabadulni a labdától, mert a döntés felelősségét nem tudja senki tovább passzolni, azt mindenkinek magának kell vállalni.

A Vadkacsák tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Bartos Dorottya

0

Csizmár Sára

0

Boldizsár Panka

3

Bartos Gergely

20

Szigeth Szabolcs

12

Dubis Szabolcs

5

Pósa Petra

1

Bessenyei Patrik

0

Csoma Lilla

1

Gulyás Márk

1

Varjú Benedek

0

Borbély Gergő

0

  

Csapatok:

Marcali Szürkefarkasok – DKKA Gepárdok

Eredmény:

42 : 40

Negyedek:

11 : 6, 3 : 11, Büntetők: 3 : 3, 10 : 2, 15 : 18

Edzői értékelés:

Tóthné Deme Dóra (Gepárdok):

Csapatunk több sebből vérezve ugyan (létszámcsökkenés, betegségek), de nem kis lelkesedéssel vártuk első „B” csoportbeli meccsünket a Marcali ellen.

Jól kezdtünk, Zéti és Ervin kosaraival tartottuk magunkat, a védekezésünk sem volt rossz, talán a labdás emberre szentelhettünk volna több figyelmet, amikor megverte védőjét. A második sor viszont az előző negyedbeli eredményt (11-6 oda) megfordította a mi javunkra, 3-11 ide, dicséret illet meg titeket a 3 kapott pontért, ráadásul ez az ötös csere nélkül kellett, hogy végigjátssza a játékrészt. Döme-Atti-Levi trió dominált támadásban-védekezésben egyaránt, Tóth Marci küzdött nagyon, a védekezésben ez meg is látszott, valamint Zoli is megoldotta feladatát.

Félidőben 3 büntetőt sikerült bedobnunk, így a második etapra 17-20 volt ide. Aztán a harmadik negyedi zárlat következett, ugyanis a 6-os kisfiút nem tudtuk megfogni, az ő pontjai, illetve a mi támadásbeli fantáziátlanságunk hozott egy 10-2-es rohamot nekik. Sajnos itt is véges volt a cserelehetőségünk, hiszen Bence nem érezte jól magát, így Bogi, Gergő és Tajti Marci voltak, akiknek Zéti és Ervin mellett tartaniuk kellett a frontot az amúgy igen kemény, harcos mérkőzésen. Mínusz 5-ről mehettünk a zár negyedre. Itt támadásban nem volt semmi gond, Atti és Döme pontjaival lendületbe jöttünk és hol egálra, hol 2-3 pontos vezetésre tettünk szert, hol hátrányba kerültünk 1-2 ponttal. Sajnos ebből a szorult és izgalmas helyzetből most mi jöttünk ki rosszabbul, elfáradtunk a végére védekezésben, nem tudtunk lábbal, szemben védekezni egész pályán-pont a dobóhelyzeteknél fordultunk ki, így be tudták dobni győzelmet érő kosara(ka)t. Ezt is el kell tudni viselni, van ilyen. Viszont szégyenkezni egyáltalán nincs oka a 11 jelenlévő csapattagnak (Jákli Marcinak ezúton is jobbulást kívánunk!), hiszen megmutattuk, mit tudunk, ez most sajnos ennyire volt elég. Csapatként küzdöttetek, ezért dicséret jár, a hibáinkból igyekszünk tanulni (edzésmunka!). Ellenfelünknek köszönjük.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Sándor Döme

16

Király Attila

12

Szabó Zétény

7

Farkas Ervin

3

Csurgai-Horváth Levente

2

Biczó Bence

1

Hajnics Gergely

 

Tóth Boglárka

 

Szabó Zoltán

 

Tajti Marcell

 

Tóth Marcell

 
  

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Velencei Vadkacsák

Eredmény:

40 : 56

Negyedek:

5 : 14, 8 : 13, Büntetők: 6 : 5, 4 : 12, 17 : 10

Edzői értékelés:

Tóthné Deme Dóra (Gepárdok):

Pihenő nélkül jött a második meccs a velencei csapat ellen. Volt köztük ismerős játékos, és láttuk őket, így tudtuk, erős ellenfél lesznek. Az első negyedben szintén csak Zéti és Ervin talált be, ők viszont szép 1:1 megoldásokkal fejezték be a labdafelhozatalt. Támadásban kicsit többet várok most már el Tajti Marcitól, bátrabban kell megindulni (lépéshiba nélkül), magabiztosabban 1:1-ezni, irányt váltani, stb. Van ilyen nap, viszont tenni kell érte, meg kell próbálni. Bence a kevés perceiben is hasznos volt, Bogi is helyzetbe került, ám még nem ment be, de semmi sincs veszve. Gergő védekezésben nyújtott többet, mint amit szokott, aminek örültem, a támadásban is összeszedetten kell részt venned, főleg, ha szerzett labdából van lehetőség megindulni. A második negyedben Döme fogta a 9-es kisfiút, ami kivett belőle elég sokat, így támadásban Atti volt a vezér, valamint az add-fuss játékot remekül összehoztátok ketten, ezt szerettem volna látni! Sokszor sikerült, de tény, hogy rengeteg energiát kivett belőletek az előző és ez a meccs is. Levi bátortalanságát nem értettem, határozottabb betöréseket szoktál produkálni, de egy hosszú betegség után elhiszem, hogy nem volt könnyű mindennek megfelelni. Tóth Marcit is húzta az ág, az előző meccsen sikerült összefejelni egy fiúval, így fejfájással ugyan,d e végigküzdötted a negyedet, emelem kalapom. Zoli kivette a részét, ugyanis embere nem dobott pontot. A félidőben bedobtunk 5 büntetőt, ám így is -14-ről fordultunk. A harmadik negyedben már kicsit vártuk a végét, ennek ellenére egy átlagos eredményt hoztunk. A végére aztán megjött a végső lendület, Atti-Zéti és Döme összjátéka, pontjai egy győztes negyederedményt produkált, azonban a hátrányunkon ez csak kis mértékben segített. Nem is ez volt itt a lényeg, hanem hogy minden gond, sérülés, stb. ellenére nem adtátok fel, és játszottunk egy jó meccset a velencei gyerekek ellen. Gratulálunk nekik és köszönjük a sportszerű játékot! Fel a fejjel, pár hét pihenő után jöhet újra a „C” csoport! Dolgozunk tovább, hajrá DKKA Gepárdok!

Salamon Endre (Vadkacsák):

Erre a mérkőzésre mindenki felbátorodott, ennek megfelelően sokkal jobb is volt a játékunk képe. Igaz, az egyéni eredmnyességen nagyon nem látszott meg, de ahhoz, hogy ez megváltozzon, még nagyon sok mérkőzést kell ebben a mentalitásban lejátszani.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Király Attila

12

Szabó Zétény

10

Sándor Döme

7

Farkas Ervin

5

Tajti Marcell

2

Biczó Bence

1

Szabó Zoltán

1

Tóth Marcell

1

Csurgai-Horváth Levente

1

Hajnics Gergely

 

Tóth Boglárka

 
  

A Vadkacsák tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

  

Bartos Dorottya

0

Csizmár Sára

1

Boldizsár Panka

0

Bartos Gergely

22

Sziget Szabolcs

17

Dubis Szabolcs

9

Bessenyei Patrik

2

Csoma Lilla

2

Kürtösi Botond

0

Gulyás Márk

1

Varjú Benedek

0

Borbély Gergely

0