DKKA Férfi NBI/B

Újabb rangadó vár felnőtt férfi csapatunkra

Petz Gábor

Petz Gábor

A Zöld csoport negyedik helyén álló NKA Universitas Pécs második csapatával néznek farkasszemet Molnár Dánielék vasárnap este idegenben.

Igen sűrű az élboly a Zöld csoportban. Hála a múlt heti, Tiszaújváros elleni sikerünknek, három csapat is egy-egy vereséggel áll a tömörülés élén, és közvetlenül a Phoenix, a SMAFC és csapatunk után helyezkedik el az NKA Pécs. A Rátgéber Akadémia második csapatát idén hívták életre azután, hogy az első együttes tavasszal feljutott a Pirosból az A-csoportba. Nem is megy nekik rosszul eddig a Zöld csoportban, hiszen tiszteletre méltó, 5/2-es mérleggel állnak.

A vasárnapi rangadón a legfontosabb kérdések pedig minden bizonnyal a palánkok alatt dőlnek majd el. Könnyen lehet ugyanis, hogy a pécsiek a mezőny legjobb lepattanózói. Az eddigi fordulókban 299-212-re nyerték a lepattanóharcot, azaz mérkőzésenként csaknem 12 és fél pattanóval szedtek többet soros ellenfelüknél, ami nagyon komoly mutató, pláne, hogy fiatal csapat lévén ez gyors (vissza)támadással párosul.

Ha ezekben a tényezőkben felvesszük a versenyt a pécsiekkel, akkor lehet csak esélyünk győzni a vasárnap esti rangadón. Dzunic Branislav a meccs előtt az agresszivitás szükségességére hívta fel a figyelmet. Mint mondta, élcsapat ellen szerepelünk, ráadásul idegen pályán, ami keményebb játékot vár el a csapattól.

A mérkőzést a Hunbasket YouTube csatornáján élőképen lehet majd nézni. U20-as találkozóra nem kerül sor.

NKA Universitas Pécs II. – Dávid Kornél KA

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, vasárnap 19:00

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS