Újra a “B” csoportban a Vadmacskák

Korosztály:Kenguru (U11)
 
Csoport:Kenguru Bajnokság, 6. forduló “C” csoport
 
Időpont:2016.02.27  
 
Helyszín:Székesfehérvár, Bory Jenő Ált. Isk.
 
Csapatok:DKKA VadmacskákDKKA Ördögök
 
Eredmény:4240 
I. negyed:1010
II. negyed:148
III. negyed:1110
IV. negyed:712
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Nagy Krisztina Vadmacskák):

Nagyon jó mérkőzés volt, végre egy szoros küzdelem, amiből mi kerültünk ki győztesen. Örülök,hogy nem tartott tovább a mérkőzés 1mp-el sem…:)

Az irányítóinkkal nem bírtak az Ördögök, okosan vezették a csapatot.

A lányok igazi csapatként játszottak,meglepően jól szedtük a lepattanót,befutásból dobtuk szinte az összes kosarunkat.Mindenki odatette magát és együtt”harcolt”. Minden egyes pontnak nagy értéke volt!

Gratulálok az Ördögöknek is,köszönjük a játékot!

   

Vadmacsák tagjai:

Játékos neveP.sz. 
Surmann Tamara10
Monics Dorka10
Mátyás Kincső4
Vázsonyi Dorottya4
Muhadri Arbenita3
Dóczi Kitti2
Rajcsányi Dóri1
Verőczei Dalma1
Kranabeth Panna1
 
Csapatok:DKKA VadmacskákDKKA Kacsák
 
Eredmény:4833 
I. negyed:196
II. negyed:7+44+7
III. negyed:1214
IV. negyed:62
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Nagy Krisztina (Vadmacskák):

Egy bravúros győzelem után jól kezdtünk,de a félidőtől már látszott a fáradtság a lányokon. Csak 4 db büntetőt sikerült értékesítenünk.Volt sérültünk is,pont a húzó emberek. Az ellenfélnél a magas emberekkel nem nagyon tudtunk mit kezdeni, elég masszívak voltak hozzánk képest. Sajnos nem mindig sikerült megelőzni őket,hogy ne kaphassanak labdát. Szerencsére az alapvonali játékokból sok ziccert dobtunk,ennek nagyon örülök! Dorka szépen megfogta az ellenfél legjobb játékosát, Dorottya, Kincső és Mesi is szépen védekezett, Réka pedig végre bátran játszott ill. Tami fergeteges játékával sikerült megnyernünk ezt a meccset is!

Csak egy gondolat így a végére: volt egy pillanat,amikor annyira éreztem,hogy egymásért küzdenek,küzdöttek a lányok,nagyon megható volt:

Dorottya elkeseredett, hogy nem tudja megfogni a nála minden szempontból sokkal nagyobb fiút, szinte sírva mondta,hogy “ha elé állok kilapulok”, mire Kincső odapattant és azt mondta: “Kriszta néni, én szívesen fogom Dorottya helyett!” Hát, ilyenek a lányaim…..:)

Gratulálok lányok!!!

Deme Dóra (Kacsák):

A “C” csoportban játszani – ez ismét nagy izgalommal töltött el minket, már az öltözőben látszott mindenkin, hogy izgul.

Ez sajnos látszott is az első negyeden, hiszen a Vadmacskák magabiztosan kezdtek, határozott támadásaikkal és kemény védekezésükkel nem tudtunk mit kezdeni. Bátortalanok voltunk, nem mertük felhozni a labdát és védekezésben vagy túlságosan tiszteltük őket vagy tartottunk tőlük, el is húztak 19:6-ra.

A második ötös aztán a védekezésben megmutatta, mit is tudunk, 7 pontot kaptunk csak, ám ezzel szemben 4-et dobtunk, viszonylag kiegyenlített negyed volt, a büntetőkkel pláne, amit 7-re kihoztunk, ennek nagyon örültem.

Vadmacska előnnyel fordultunk. A második félidőben Gyuszi végre magára talált és szórta a ziccereket, Beni pedig szedte a lepattanókat, ők ketten vitték a csapatot, de tőlük ezt is várom el. Kár, hogy az első negyedben még csak ébredeztek. Jó védekezésünkkel nyertük a harmadik negyedet, ám a negyedik negyed a vártnál is fáradtabbra sikeredett, összesen egy mezőnykosarat szereztünk, Bence jóvoltából, sok helyzetet hagytunk ki. Viszont külön öröm, hogy itt csak 6 pontot kaptunk.

Támadójátékunkról mindent elmond, hogy 4 ember tudott csak mezőnyben kosarat dobni, erre a többiek is képesek, csak bátrabbnak kell lenni, hiszen technikailag rendben vagytok, az a kis plusz hiányzott, a spiritusz!

De egy percig sem adtátok fel, büszke vagyok Rátok, Vadmacskáknak pedig gratulálunk a győzelemhez, megérdemelték!

   

Vadmacskák tagjai:

Játékos neveP.sz. 
Surmann Tamara18
Monics Dorka1
Mátyás Kincső7
Vázsonyi Dorottya2
Magyar Emese4
Feindl Lili2
Kálmán Réka5
Kajdi Doroti2
Kranabeth Panna4
Horváth Petra1
Németh Enikő2
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Kemény Gyula13
Hadlaczki Bendegúz7
Zacskó Bence6
Pénzes Patrik3
Nagy-Mátrai Botond1
Csere
Gerlang Dániel1
Szántó Patrik1
Magda Zsófia1
Varga Kinga 
Nyíri Barna 
Horváth Szelina 
Schvaller Márk 
Veliczky Tamás 
Vidéki Luca 
 
Csapatok:DKKA ÖrdögökDKKA Kacsák
 
Eredmény:5144 
I. negyed:1110
II. negyed:18+72+6
III. negyed:814
IV. negyed:712
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Deme Dóra (Kacsák):

“C” csoportban lévén, ismét találkoztunk az Örögökkel. A múltkori mérkőzés eredménye 21-65 volt oda… Most felmérhettük, mennyit fejlődtünk.

Leírhatom, hogy RENGETEGET!!!

Hihetetlenül kiélezett és izgalmas mérkőzés volt, jó ellenféllel, küzdéssel, győzni akarással és szép megoldásokkal, de a végén sajnos nem mi nevettünk. Az első negyedbe ismét belealudtunk, ez már szokásunkká vált. 4-10 oda.

Második ötösünk Gyuszi és Bence vezérletével jó támadójátékot mutatott be, alapvonali bedobásnál befutásokkal, felállt védelem ellen is tudtunk kosarakat szerezni. Remekül védekeztetek, 8 pontot kaptunk!

A büntetők viszont most nem sikerültek, csak Pénzes Patrik és Márk talált be. 21-25-el fordultunk, de éreztem, hogy van keresnivalónk, ezt már csak Nektek kellett elhinni.

Mentünk is előre, 9-4-re nyertük a negyedet, de azt a sok kihagyott ziccer és álmos lepattanószedés ne lett volna, még jobban elhúztunk volna. VOLNA. Így is szép kosarak estek, daráltunk a védekezésben, átvettük a vezetést. És jött az utolsó negyed…

Gyuszi szórta ismét a kosarakat, Bence segített neki, viszont Gyuszi fogta az ellenfél 2 negyedet pihent legjobb játékosát, így nem maradt ereje támadni és védekezni is. Itt kellett volna a többiek segítsége, de mindenki elfáradt. Fejben sem maradt energiánk, a 22-es kisfiú úgy dobott kosarat, ahogy akart és ezt már nem tudtuk kezelni az utolsó két percben.

DE! Így is azt mondom, hogy gyönyörűen játszottatok, az a fejlődés, amin keresztül mentek, nagyon jó irány, haladunk előre. Következik a “D” csoport, ahonnan szinte “kötelező” feljutni és az utolsó fordulóban pedig megpróbálunk bent maradni a “C” csoportban.

Gratulálunk ellenfelünknek.

   
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Zacskó Bence14
Kemény Gyula12
Nyíri Barna6
Hadlaczki Bendegúz5
Szántó Patrik2
Csere
Schvaller Márk1
Pénzes Patrik1
Horváth Szelina 
Gerlang Dániel 
Vidéki Luca 
Nagy-Mátrai Botond 
Veliczky Tamás 
Varga Kinga 
Magda Zsófia