Ünnepek előtti adománygyűjtés

Petz Gábor

Botos Péter

A TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapata és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia közös adománygyűjtésbe kezd. Az ajándékok a tavalyi esztendőhöz hasonlóan a Székesfehérváron található Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályára, valamint egy nevelőotthonba jutnak el.

A kórház igazgatója, dr. Csernavölgyi István természetesen örült a kezdeményezésnek, jelezte, minden segítséget megad, hogy akciónk sikeres legyen. A klub és az akadémia vezetői felhívták a korosztályos csapataink edzőinek figyelmét, tolmácsolják sportolóinknak, hogy az általuk otthon már nem használt játékokat, plüssállatokat, korábban kedvelt, de már elfelejtett dolgokat hozzák be a csarnokba és tegyék le az utánpótlás irodában. Ott ezeket a klub munkatársai összegyűjtik és karácsony előtt a játékosokkal, az akadémia edzőivel együtt elviszik a beteg és rászoruló gyerekeknek. Jelen állás szerint két helyre jutnak el a meglepetések, a fehérvári kórházba és valamelyik gyermekotthonba. Természetesen nem csak a nálunk pattogtató gyerekek, és szüleik adakozhatnak, hanem szurkolóink, a kosárlabdát szeretők is segíthetnek a rászorulókon.

Nagy boldogságot jelentenek az összegyűjtött holmik, ugyanis a kórházban betegséggel küzdő, a nevelőotthonokban pedig család nélkül felnövő csemetéknek okoznak hatalmas örömöt az ajándékok.

A felajánlott tárgyakat a TLI-Alba és a DKKA munkatársai december 7-én, hétfőn, délután 2-ig várják a Gáz utcában található Vodafone Sportcentrumban, az első emeleti irodában. A tervek szerint az összegyűjtött tárgyakat december 8-án, a délelőtti órákban eljuttatjuk a gyerekeknek. Ahogy a tavalyi esztendőben, úgy idén biztosan csillogó szempárok fogadják majd sportolóinkat.

 

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS