Szent István Kupa 2023

Visszatekintés a 2023-as Szent István Kupára

Idén a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és az Alba Fehérvár közös utánpótláscsapattal vett részt a Szent István Kupán, ahol nagynevű olasz, spanyol, horvát és amerikai ellenfeleink voltak. A március 30-tól április 2-ig tartó tornán négy nap alatt négy mérkőzést játszottunk, ami kiváló lehetőséget adott arra, hogy belekóstolhassunk a nemzetközi színvonalba.

Az első mérkőzést az Orange1 Basket Bassano ellen játszottuk, amit megilletődötten kezdtünk, de a folytatásban sikerült összeszednünk magunkat, és mindenki hozzá tudta tenni a magáét, amikor pályára lépett.

A pénteki napon az FC Barcelona csapatával mérkőztünk meg, ahol jó kezdés után a második negyedre szétesett a játékunk, de a fordulásra sikerült rendezni sorainkat és ismét egy harcos meccset játszottunk.

Szombaton az utolsó csoportmeccs következett a Strength ’n’ Motion amerikai csapat ellen, ahol sajnos megint volt egy gyenge első negyed, ami meghatározta az egész meccs kimenetelét, de ennek ellenére végig bátran és lelkesen kosárlabdáztunk.

Az utolsó napon a helyosztó mérkőzésre került sor a KK Cibona Zagreb ellen. A négy mérkőzés közül ez hozta a legszorosabb párharcot, az eredmény ellenére sikerült egy izgalmas találkozót játszanunk.

Összességében remekül helytálltunk a hétvége folyamán, de kiütközött a csapatok közötti magasság- és sebességbeli különbség, ami eldöntötte a mérkőzéseket. Minden játékosunk büszke lehet a teljesítményére, hasznos perceket töltöttek a pályán. Jó tapasztalatszerzési lehetőség volt ez a torna a gyerekek és az edzők számára egyaránt.

 

Orange1 Basket Bassano – U16 Selection Székesfehérvár 100-52
U16 Selection Székesfehérvár – FC Barcelona 39-106
Strenth ’n’ Motion – U16 Selection Székesfehérvár 116-60
KK Cibona Zagreb – U16 Selection Székesfehérvár 105 -76

 

DKKA Csapatlista:

Debreczeny Dávid
Jecs Merse Imre
Knizse Richárd
Malét-Szabó Márton
Márton Benedek
Mészáros Gergő
Orbán Olivér
Sándor Döme
Sipos Ádám
Szabó Martin Benedek
Szász Mátyás
Szávay Balázs
Törzsök Álmos

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!