XXI. Drazen Petrovic Emléktorna

Immáron 21-ik alkalommal került megrendezésre a Drazen Petrovic Emléktorna Szekszárdon, mellyel  a helyi szervezők mellett Zsolnay Gyöngyi és a DKKA U15 leány csapata a fiatalon elhunyt horvát klasszis emléke előtt tette tiszteletét.

Az eseményt az Atomerőmű-KSC Szekszárd utánpótlás csapatainak edzője, Harsányi Mária hívta életre 1994-ben. Petrovics Sibenikben született, ott kezdte pályafutását. A helyi csapatban 15 évesen játszotta első élvonalbeli mérkőzését. A fiatalon, 29 évesen autóbalesetben elhunyt játékos a Cibona Zagrebbel 1986-ban Budapesten BEK-et nyert, a válogatottal világbajnok lett, 1992-ben pedig az olimpiai dobogó második fokára repítette hazája válogatottját. Ő volt az első sikeres európai, aki az NBA-ben is letette névjegyét.

 

Szekszárd – Székesfehérvár 67:59 ( 14-20, 19-15, 19-9, 15-15)

Ld: Mohai Zita 14, Mányoky Réka 8, Czompó Cintia 8

 

Zsolnay Gyöngyi:

Nagy örömmel vállaltuk el a felkérést, mivel Drazen Petrovics volt a kedvenc játékosom. Jó érzés volt látni, hogy mennyi embernek volt a példaképe, és hogy még mindig milyen szeretettel és tisztelettel gondolnak rá, és őrzik emlékét. Örülök, hogy a hasznos felkészülés mellett a lányaim is megismerhették az egykori kiváló kosárlabda fenomént.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS