Wroclawban is szóhoz jutottak

Ahogy a Bukarestben rendezett Balkán Kupán, az elmúlt év végén, a Wroclawban bonyolított ORV-n, azaz az Olimpiai Reménységek Versenyén is négy játékosunk volt tagja a 16 éven aluli válogatottnak. Mindannyian az Alba Fehérvár-DKKA U16-os csapatának (a képen korosztályos együttesünk) tagjai, a lengyelországi erőpróbán is Kovács Ákos, Takács Erik, Kass Balázs és Somlai-Kiss Máté jutott szóhoz. A szombathelyi Váradi Attila, valamint fehérvári segítője, Peresztegi Nagy Ákos által dirigált együttes tehát rövid belül két nemzetközi tornán volt érdekelt.

A román fővárosban nem termett babér, a szerbektől 93-39-re, a románoktól 74-53-ra, a bolgároktól 68-52-re kaptak ki fiataljaink. Ami feltétlenül öröm, hogy Kass Balázst beválasztották a rendezvény allstar csapatába.

Néhány nappal később, Wroclawban szintén három mérkőzést vívott a korosztályos válogatott, fiataljaink egyszer nyertek és kétszer vesztettek. A szlovákokat 73-61-re verték, a lengyelektől 93-39-re, a csehektől 78-60-ra kaptak ki, ezzel a 3. helyen végeztek.

– A lengyel szövetség három hónapja átadott edzőközpontjában rendezték a tornát, tökéletes körülmények között. Nem tudtunk teljes csapattal részt venni az erőpróbán, ugyanis több, a keretbe hívott játékos nem tartott velünk, sérülés, betegség vagy más okból. Mindössze 11 kosarassal utaztunk. Az első mérkőzésen Kovács Ákos kiváló játékával legyőztük Szlovákiát. Lengyelország ellen rossz ritmusban és felfogásban játszottunk. A derbin kisebb sérülést szenvedett Somlai-Kiss Máté. Az utolsó mérkőzésre mindössze 9 játékossal tudtunk kiállni. Ennek ellenére 30 percig tartottuk magunkat, Kass Balázs és Kovács Ákos játszott kiemelkedően – közölte Peresztegi Nagy Ákos.