Közös edzéseket tartottak

A serdülő lány kosárlabda-bajnokság utolsó, decemberi fordulója után közös gyakorlásokon vettek részt a Dávid Kornél Akadémia első és második csapatának tagjai. Az A jelű együttest Bekk Zsanett, a B jelű csapatot pedig Orsó Viktória dirigálja. Mindkét fiatal szakvezető a nyáron került a koronázóvárosba.

– A serdülő bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója után kezdtünk közös edzésekbe a két lánycsapattal. A karácsonyt megelőző két hétben elsősorban a fizikális munkára koncentráltuk. Már kora ősszel, a szezon kezdetén felmerült, hogy a két csapat azonos elvek szerint, közösön gyakorol, ha erre lehetőségünk lesz. Decemberben ez megvalósult – mondja Bekk Zsanett.

Hozzáteszi, rengeteg olyan játékos van, aki mindkét csapatban edz és pályára lép a meccseken, ezert is tartották fontosnak kollégájával, hogy legyenek közös tréningek, hasonló elvek alapján dolgozzanak mindegyik gárdánál.

– Szezon közben nehéz megfelelő időpontokat találni, ezért is szerettük volna kihasználni a karácsony előtti időszakot, valamint a két ünnep között is volt alkalmunk közös gyakorlásokra. A technikai es taktikai dolgok begyakorlása után összeraktunk egy fizikális, erőnléti programot, amit a szezon második felében mindkét csapatnál szeretnénk bevezetni. Az edzésekre az MKOSZ-csarnokban és a Bory Jenő Általános Iskolában került sor.

A DKKA U14-es, B-csapatát Orsó Viktória vezeti. A nyáron fejezte be profi játékos-pályafutását – a női felnőtt amatőrbajnokságban játszik az akadémia együttesében –, ezzel párhuzamosan megkezdte az edzősködést a fehérvári utánpótlásban.

– Nagyon jó fejlődési lehetőség a kicsiknek, hogy testközelből szemlélhetik a nagyobb, idősebb játékosok munkáját, sőt, közösen gyakorolhatnak velük. Mivel van átjárás a csapatokban, fontos, hogy minél jobban megismerjék egymást a gyerekek. A cél az, hogy a lányok az edzéseken és a meccseken hasonló elvek, elképzelések szerint kosarazzanak. Jó hangulatban zajlottak a közös tréningek, tervezzük, hogy a szezon második felében is megteremjük rá a lehetőséget.