Barcelonába utaznak fiataljaink

A hazai rendezésű EYBL-tornát veretlenül nyerték az Alba Fehérvár-DKKA U16-os, fiú kosárlabdázói, ezzel komoly bravúrt végrehajtva, bejutottak a sorozat áprilisi, rigai döntőjébe. A múlt hétvégi győzelem jó ajánlólevél volt: a kék-fehérek március 26-tól három napon át az FC Barcelona nemzetközi tornáján vehetnék részt.

A katalán házigazdák mellett a cseh korosztályos válogatott, a litván Sabonis BC, a görög Aris Saloniki és a holland Apollo Amsterdam társaságában küzdenek a fehérvári tehetségek. Kosarasaink az A-csoportban szerepelnek az FC Barcelonával és a csehekkel.

Nem lesz könnyű dolga a fiúknak, ugyanis vasárnap érkeznek meg a katalán fővárosba, hétfőn délelőtt 10 órakor a cseh válogatottal mérkőznek, 17 órakor pedig a kontinens közvetlen élmezőnyében helyezkedő FC Barcelonával. Kedden a keresztjáték összecsapásaira kerül sor, szerdán pedig a helyosztókra.

– A kapcsolat évekkel ezelőtt kezdődött, amikor spanyol szakemberek dolgoztak az Alba Fehérvár felnőtt együttesénél. A közelmúltban, a Fehérváron rendezett Szent István Kupán is találkoztunk a Barcelonával, nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak bennünket a rangos tornára. A fehérvári, EYBL-torna megnyerése komoly fegyvertény volt, ám a spanyolországi tornán még erősebb gárdákkal szemben mérhetjük fel, hogy is tartunk a fejlődésben. Játékosaink ezúttal a nemzetközi elittel vehetik fel a harcot – közölte a meghívással kapcsolatban Farkas Sándor, a fehérvári kosárlabda-utánpótlás vezetője.