Róka Bravúr Pécsen a Regionális Döntőn

Korosztály: Gyermek (U12)
Csoport: Régiós döntő
Forduló: 8. forduló
Helyszín: Pécs Ghandi Sportcsarnok
Dátum: 2018-04-15
Csapatok: DKKA Rókák – Kosárlabda Akadémia Pécs Leány „A”
Eredmény: 57 : 55
Negyedek: 16 : 7, 8 : 11, Büntetők: 7 : 1, 12 : 15, 14 : 18
Edzői értékelés: Az esélytelenek nyugalmával készültünk eleinte, de aztán kezdtük elhinni, hogy nyerhetünk, így mentálisan-taktikailag máshogy álltunk a mérkőzéshez. Az utolsó edzések már a „Győzni akarunk” jegyében telt. Mindent megtettek a lányok a felkészülésen és a mérkőzésen is. Hiába tornyosodtak fölénk a Pécs játékosai( Anikó, Adri szó szerint a hónaljukig értek..), hiába a rettegett Rátgéber Akadémia név, a mi kis csapatunk elszántan lépett a pályára,az első negyedben eldöntve a mérkőzés sorsát. Azért az utolsó 2 percben rezgett a léc, de nem hagytuk magunkat. Győzött a nagyobb szív és akarat.

Remekül dobtuk a félidei büntetőket ( 7-1 arányban )-ez is nagy szerepet játszott a mérkőzés kimenetelében. Úgyhogy, aki „csak” azt az 1 pontot tette hozzá, az is segített eldönteni a mérkőzést! Gréta, Nita óriásit játszottak, megfoghatatlanok voltak, illetve a többi Rókával együtt az agresszív védekezésükkel sokkolták a Pécs legjobb játékosait. Biztos vagyok benne,hogy a védekezésünk miatt tudtunk nyerni! Lia utolsó másodperces kosarával beállt a végeredmény, amire nagyon-nagyon büszkék lehetnek a lányok-a szülők és az Akadémia is-de leginkább én!

Köszönöm Rókácskák az élményt és „Irány Debrecen, az országosra!”

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Muhadri Arbenita 20
Tóth-Dégi Gréta 9
Lena Donnard 6
Nagy Lia 5
Németh Anikó 5
Raffai Dóra 4
Zeller Adrienn 3
Makai Hanna 2
Tóth Zoé 1
Azurák Adél 1
Berei Dalma 1
Csapatok: DKKA Rókák – PVSK Zebrák
Eredmény: 68 : 79
Negyedek: 18 : 22, 13 : 18, Büntetők: 5 : 5, 7 : 24, 18 : 15
Edzői értékelés: Nem túl kipihenten kezdtük a mérkőzést, az első meccsen minden tartalékunkat feléltük lelkileg és fizikailag is. Ennek ellenére ( és a PVSK legnagyobb döbbenetére ) az első félidőben 1 ponttal vezettünk. Sajnos, a harmadik negyedben elment a hajó,de a negyedik negyedben újra mi diktáltuk a tempót. Ami eddig lehetetlennek látszott, az tegnap megtörtént! Megvertük a Rátgéber Akadémiát és megszorongattuk a PVSK-t.

A második mérkőzésen Léna hihetetlen formát mutatott átverve a fél pécsi védelmet,de volt időszak,amikor Adri és Anikó vitte hátán a csapatot. Adrika megfogta az egyik legjobb játékosukat és még arra is maradt ideje, hogy szerezzen pár kosarat, Anikó pedig mindenkinél gyorsabban felért és sorra dobálta a ziccereit, átbújva az embere válla alatt. A vége felé hál’Isten Raffai Dórika is betalált, ill. leszedte az összes támadó-védő lepattanót, Nita-Gréti pedig vitte a prímet szokás szerint. Nóri-Zoé távoli kosarai megörvendeztettek, úgy, ahogy az egész csapat hozzáállása és küzdeni akarása/tudása is!

Köszönöm a szülőknek, akik eljöttek nekünk szurkolni, igazán nagy élmény volt ez a nap szerintem mindenkinek.

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Raffai Dóri 14
Lena Donnard 12
Muhadri Arbenita 10
Makai Hanna 6
Németh Anikó 6
Zeller Adrienn 6
Kottyán Evelin 5
Deres Nóra 3
Tóth Zoé 3
Tóth-Dégi Gréti 1
Berey Dalma 1
Edző: Nagy Krisztina